Κατάλυμα και ένα μικρό νοικοκυριό, ανάμεσα στις καλαμιές, σαν άλλοι… Τομ Σόγιερ.

Όσοι σύχναζαν στην παραλία του Ρίου, στην πλευρά του ξενοδοχείου «Porto Rio», από την μεριά του Καστελόκαμπου, είχαν δει ανάμεσα στις καλαμιές, ότιυπήρχε ένα μικρό κατάλυμα που είχαν φτιάξει δύο τρεις άνδρες.

Οι άνδρες αυτοί που είναι προφανώς άστεγοι, τριγυρνούσαν στην παραλία ρακένδυτοι και είχαν προχωρήσει στην δημιουργία αυτού του μικρού καταλύματος, επειδή δεν είχαν κάπου αλλού να μείνουν. Ο πρόχειρα φτιαγμένος αυτός χώρος στάθηκε χρήσιμος για την «παρέα» των αστέγων τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς ήταν σίγουρα μία καλύτερη λύση από το να κοιμούνται στην παραλία ή κάπου αλλού.

Ζούσαν μαζί με τα σκυλιά που υπάρχουν στην περιοχή και ο χώρος μέσα στις καλαμιές τους προφύλασσε από την ήλιο και την ζέστη. Είναι όμως φανερό, τώρα που χειμωνιάζει και ξεκινούν τα κρύα και οι βροχές πως δεν μπορούν να μείνουν σε αυτόν τον χώρο. Γιατί οι άνδρες αυτοί ακόμα εκεί μένουν.

Είναι ένα θέμα κοινωνικό και οι αρμόδιοι καλό θα ήταν να σπεύσουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους αυτούς, αφού ο χειμώνας μπαίνει για τα καλά και δεν αντέχεται στην παραλία του Ρίου, έχοντας για ζεστασιά τις καλαμιές…

Απίστευτο - Δείτε που ζουν άστεγοι στο Ρίο της Πάτρας!Απίστευτο - Δείτε που ζουν άστεγοι στο Ρίο της Πάτρας!

(Οι φωτογραφίες είναι του Γιάννη Κόντη που ανέδειξε το θέμα στα social media)

patrasevents.gr