Αλλοδαποί διακινούσαν λαθραία τσιγάρα στην Πάτρα

Οι δύο δράστες ένας Αφγανός και ένας Πακιστανός είχαν κρυμμένα στο αυτοκίνητό τους 457 πακέτα τσιγάρων χωρίς την ταινία φόρου κατανάλωσης

Μπροστά στα μάτια αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μετέφεραν… λαθραία πακέτα τσιγάρων δύο αλλοδαποί από το αυτοκίνητό τους που ήταν σταθμευμένο κοντά σε μια λαϊκή αγορά στην Πάτρα, με αποτέλεσμα να συλληφθούν άμεσα και να κατασχεθεί το παράνομο εμπόρευμά τους!

Οι δράστες, ένας 30χρονος Αφγανός και ένας συνομήλικός του Πακιστανός, είχαν κρυμμένα στο αυτοκίνητο με πινακίδες κυκλοφορίας Βουλγαρίας 457 πακέτα τσιγάρων διαφόρων εταιρειών χωρίς την ενδεικτική ταινία του ειδικού φόρου κατανάλωσης, που κατασχέθηκαν και εστάλησαν στο Τελωνείο της Πάτρας για να υπολογιστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι.

Ακόμη, κατασχέθηκε το όχημα και 610 ευρώ τα οποία προέρχονταν από τις πωλήσεις λαθραίων τσιγάρων και οι αλλοδαποί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών κατηγορούμενοι για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

*** Με την ίδια κατηγορία παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας ένας 34χρονος Πακιστανός που συνελήφθη στην πόλη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., έχοντας στην κατοχή του 100 πακέτα τσιγάρων χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης που κατασχέθηκαν και εστάλησαν στο Τελωνείο Χαλκίδας.

Σχόλια:

more recommended stories