Ένα από τα πιο γερά μυαλά του κόσμου, ζει στην Πάτρα και είναι μόλις 17 ετών.

Ο λόγος για τον Απόστολο Σταματόπουλο, ένα 17χρονο παιδί που λατρεύει το σκάκι και έχει τέτοια έφεση στα μαθηματικά που τον έχει κάνει να ξεχωρίζει.

Ο Απόστολος Σταματόπουλος είναι ο μοναδικός μαθητής της Γ΄ Λυκείου του νομού Αχαΐας που κατάφερε να περάσει με επιτυχία τον Ευκλείδη, το 2016, ενώ πλέον θεωρείται ένας από τους κορυφαίους σκακιστές  σε όλο τον κόσμο για την επίλυση σκακιστικών προβλημάτων.

Ο 17χρονος Πατρινός αναδείχτηκε 2ος έφηβος στον κόσμο και 6ος στην γενική κατάταξη της κατηγορίας 2, στον παγκόσμιο διαγωνισμό καλλιτεχνικού σκακιού. Στον διαγωνισμό αυτό  διαγωνίστηκαν 503 λύτες συνολικά από ολόκληρο τον πλανήτη και στις τρεις κατηγορίες.

Στον διαγωνισμό αυτόν συμμετείχαν 61 έφηβοι και 100 συνολικώς λύτες στην κατηγορία του.

Ο 17χρονος Πατρινός μαθητής πάντως είναι από αυτούς που έχουν συνηθίσει τις διακρίσεις, καθώς σε όλες τις τάξεις  από την α’ γυμνασίου έως τώρα έχει πάρει αριστεία, ενώ ταυτόχρονα έχει πάρει δεκάδες μετάλλια, τρόπαια, κύπελλα και τιμητικές διακρίσεις για λογαριασμό του Σκακιστικού Ομίλου Πατρών στον οποίο ανήκει και για τον οποίο αγωνίζεται στην Α’ Εθνική.

Ένας 17χρονος από την Πάτρα θεωρείται από τα πιο γερά μυαλά του κόσμου (pics)

Πέρα από το σκάκι, ο ίδιος είναι αθλητής – κολυμβητής του ΝΟΠ, ενώ ήταν μέλος στην ομάδα σκι του Ορειβατικού Συλλόγου Πατρών.

Είναι ένας έφηβος από την Πάτρα που θεωρείται πλέον ένα από τα πιο γερά μυαλά του κόσμου και έχει μπροστά του όλες τις προϋποθέσεις για να πετύχει τις υψηλές -βάση των δυνατοτήτων του- φιλοδοξίες και προσδοκίες του.

Πηγή: patrasevents.gr