

Νεότερη ενημέρωση 21:00
«Προχωράμε με εμπνευστή τον Ανδρέα Παπανδρέου». Με αυτά τα λόγια η Φώφη Γεννηματά χαιρέτησε την εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ, για τα 42 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, από την Πάτρα.
Το ΠΑΣΟΚ ήταν, είναι και θα είναι ο πολιτικός φορέας της αλλαγής και της προόδου, τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και με σύνθημα «Ήρθε η ώρα να βγούμε μπροστά» η Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε στην Ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος και τις προκλήσεις του σήμερα.
«Είναι η ώρα της δράσης και της ανατροπής. Τέλος στην μιζέρια» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας «Το ζητούμενο δεν είναι η επιστροφή σε κάποιο δήθεν ιδανικό ΠΑΣΟΚ του παρελθόντος. Ούτε ασφαλώς η αυτοκατάργηση μας όπως πολλοί ήθελαν και θέλουν ίσως για να δικαιώσουν τις προσωπικές τους επιλογές.
Η ιστορική ευθύνη που ακουμπά στους ώμους όλων μας είναι να αναστήσουμε πολιτικά τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Να αναλάβει αναγεννημένη κι ανανεωμένη τα ηνία της τύχης της πατρίδας μας.
Μέρα με τη μέρα η φωνή μας, η φωνή του ΠΑΣΟΚ, η φωνή της δημοκρατικής παράταξης ακούγεται όλο και πιο δυνατά, όλο και πιο καθαρά: ΑΛΛΑΓΗ παντού, για να βγούμε ΜΠΡΟΣΤΑ!».
Η Φώφη Γεννηματά μίλησε για αριστερή διαπλοκή, κατηγόρησε την Κυβέρνηση για κοκτέιλ ερασιτεχνισμού, δογματισμού, ανικανότητας και κυνισμού, αναφέρθηκε στην ανεργία, τα προβλήματα της παιδείας και την επιστροφή των αιώνιων φοιτητών, την κατάρρευση του ΕΣΥ και τον ΕΝΦΙΑ.
«Όποιος δεν έχει λεφτά πεθαίνει. Μας γύρισαν στην προ του 81 εποχή. Το παράδειγμα του ΕΝΦΙΑ είναι χαρακτηριστικό της μεγάλης εξαπάτησης από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Τον ΕΝΦΙΑ που ο κ. Τσίπρας χαρακτήριζε «δήμευση περιουσιών», που δεσμεύτηκε από το βήμα της ΔΕΘ το 2014 να καταργήσει άμεσα, προτρέποντας μάλιστα τους πολίτες να μην πληρώσουν.
Τώρα, καίγονται για την είσπραξη του, καθώς ξέρουν πως με ευθύνη τους σε διαφορετική περίπτωση θα ακολουθήσει ο εφιάλτης του ‘κόφτη’.
Οι συνταξιούχοι που τους έταξε την 13η σύνταξη έχασαν και την 12η. Έχασαν τα αυγά και τα πασχάλια» τόνισε η Φώφη Γεννηματα, καταλήγοντας «Αναξιοπιστία παντού».
Η Φώφη Γεννηματά επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας χαρακτηριστικά, «Ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει επιτέλους να κάνει αυτοκριτική για τα λάθη της παράταξής του.
Έχει πάθει γλωσσοδέτη ούτε μιλιά» και σημείωσε «Η δογματική Αριστερά του κρατισμού συνάντησε την κρατικιστική Δεξιά και πορεύονται χέρι – χέρι».
Η κυρία Γεννηματα κάλεσε το κοινό να σκεφτεί αν μπορεί να φανταστεί μία Ελλάδα χωρίς την εθνική συμφιλίωση που έφερε το ΠΑΣΟΚ.
Κλείνοντας την ομιλία της, αναφέρθηκε στην λεβεντιά της Μελίνας, το όραμα, το ήθος, τη στάση ζωής του Γιώργου Γεννηματά καθώς και σε άλλους μεγάλους απόντες του κόμματος, Γιάννη Αλευρά Γιάννη Χαραλαμπόπουλο, Πέτρο Μώραλη, Σάκη Πεπονή.
«Μαζί ξανά μπορούμε».
Αρχική ενημέρωση 19:37
Με πολιτική εκδήλωση που διοργανώνει το «Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών Ανδρέας Παπανδρέου» – ΙΣΤΑΜΕ στην Πάτρα, θα γιορταστεί σήμερα , Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου , στα Παλαιά Σφαγεία η φετινή επέτειος της 3ης Σεπτέμβρη, με κεντρική ομιλήτρια τη Φώφη Γεννηματά.
Επίσης, για τον Ανδρέα Παπανδρέου και την πορεία 42 χρόνων του ΠΑΣΟΚ, θα μιλήσουν στις 8 το βράδυ ο βουλευτής Κώστας Σκανδαλίδης, ο πρώην δήμαρχος Πατρέων, Ανδρέας Καράβολας και ο καθηγητής του πανεπιστημίου Πατρών, Σήφης Μπουζάκης.
Η επετειακή εκδήλωση για τα 42 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ ολοκληρώνει τον κύκλο εκδηλώσεων που διοργάνωσε το ΙΣΤΑΜΕ με αφορμή τα 20 χρόνια από τον θάνατο του ιδρυτή του Κινήματος, Ανδρέα Παπανδρέου.
Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Ξεκαλάκης και ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.
patrastimes
more recommended stories
Πάτρα: Μεγάλη φωτιά δίπλα σε πολυκατοικίες -Έριξαν ναυτική φωτοβολίδα [βίντεο]
Συναγερμός πριν λίγο στην Αρόη. Σύμφωνα.
Πάτρα: Τέσσερις νεκροί από τον φονικό μύκητα Candida Auris
Συναγερμό έχει προκαλέσει στη χώρα μας.
ΠΑΤΡΑ: Πυροβολισμοί με έναν τραυματία σε κεντρική καφετέρια στην Αγίου Νικολάου! (ΦΩΤΟ)
Σκηνές φαρ ουέστ εκτυλίχτηκαν το βράδυ.
Πάτρα: Τροχαίο στη Σολωμού και Β. Ηπείρου
Σύγκρουση οχημάτων σημειώθηκε το πρωί της.
Συνεργασία του Πανεπιστημίου Πατρών με το Yale University
Η συνεργασία αφορά την υλοποίηση του.
Άντριου Πόππας: Ο ομογενής από την Πάτρα επικεφαλής του μεγαλύτερου Σώματος του Αμερικανικού στρατού
Ο Ελληνοαμερικανός στρατιωτικός Άντριου Πόππας προήχθη.
Πάτρα: Συναγερμός στο ΕΚΑΒ- Εκτροπή δικύκλου στο κέντρο
Ένας άνδρας που οδηγούσε δίκυκλο έχασε.
Ρούλα Πισπιρίγκου: Οι πρώτες φωτογραφίες στη ΓΑΔΑ μετά τη σύλληψή της
Δύο νέες φωτογραφίες της Ρούλας Πισπιρίγκου,.
Κατάληψη Τμήματος στο Πανεπιστήμιο Πατρών!
Από την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022.
Πάτρα: Έγιναν… άνω-κάτω τα Αραχωβίτικα!
Η ξαφνική «απενεργοποίηση» της προσωρινής διάβασης-ράμπας.
ΒΙΝΤΕΟ: Το κελί της Ρούλας Πισπιρίγκου στις φυλακές Κορυδαλλού
Στο δωμάτιο υπάρχει ένα μονό κρεβάτι,.
ΕΚΤΑΚΤΟ! Στην Εισαγγελέα οδηγείται η μάνα (Ρούλα Πισπιρίγκου) των τριών παιδιών στην Πάτρα
ΕΚΤΑΚΤΟ! Στην Εισαγγελέα οδηγείται η μάνα.
Η Πάτρα απέκτησε νέους πεζόδρομους- ΔΕΙΤΕ πού
Σε ανακατασκευή πεζοδρόμων κοντά στον ναό.
Πάτρα: Τροχαίο με τραυματία στην Αγίας Σοφίας
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα νωρίς το.
Καλάβρυτα: Αυτοί ήταν οι τρεις Πατρινοί αναρριχητές που εντοπίστηκαν νεκροί (ΦΩΤΟ)
Τραγωδία στον Χελμό με τρεις έμπειρους.
ΠΑΤΡΑ 27/1: Πως θα λειτουργήσουν Τράπεζες και Καταστήματα
Με ειδικούς περιορισμούς λειτουργούν από σήμερα.
Πάτρα: Πιθανός «μαϊμού εμβολιασμός» – Μόλις τον κατάλαβαν έγινε «καπνός»
Την Αστυνομία και τις αρμόδιες Αρχές.
ΠΑΤΡΑ-Απίστευτο: Έκλεψαν 75 ευρώ από 98χρονο, αλλά του άφησαν λεφτά για γάλα [Βίντεο]
Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη το πρωί.
Η Κινητή Μονάδα Εμβολιασμού στα Σελιανίτικα την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου
Η Κινητή Μονάδα Εμβολιασμού στα Σελιανίτικα.
-
Θανατηφόρο τροχαίο στα Αραχωβίτικα – ΒΙΝΤΕΟ
Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι.
Πάτρα: Στο σταθμό Μελίνα Μερκούρη το κρουαζιερόπλοιο Queen of the Oceans- Σενάρια τα περί μετακίνησης, λέει ο ΟΛΠΑ
Στο σταθμό Μελίνα Μερκούρη το κρουαζιερόπλοιο.
Πατρινό Καρναβάλι 2022: Αναβάλλεται η τελετή έναρξης
Την απόφαση να αναβληθεί η τελετή.
Πάτρα: Εξαφανίστηκε 29χρονος- Συναγερμός στις Αρχές
Ο Χρυσοβαλάντης Μπασιλάρης έχει ύψος 1,72.
Νέα Θέση Εργασίας ΠΑΤΡΑ: Ηλεκτρολόγος Αυτοκινήτων
Νέα Θέση Εργασίας ΠΑΤΡΑ: Ηλεκτρολόγος Αυτοκινήτων.
ΠΑΤΡΑ: Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Οκτωβρίου
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πάτρας 14:00 – 17:00 μμ.
H TESLA στην Πάτρα – Δεύτερος σταθμός φόρτισης
Η Tesla έθεσε πριν λίγες μόλις.
Πάτρα: Εξακολουθούν να στέκουν τα επικίνδυνα υλικά στην Άστιγγος – ΦΩΤΟ
Στο κτίριο των πρώην μύλων Αγίου.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών: Διευρύνεται το ωράριο λειτουργίας
Από την 1η Οκτωβρίου 2021 στο.
Πάτρα: Εντοπίστηκε νεκρός 36χρονος στο σπίτι του – Τον βρήκε ο αδελφός του
Επί τόπου η αστυνομία Nέα τραγωδια.
Πάτρα: Παιχνιδιάρα πιτσιρίκα ασέλγησε 92χρονο για να τον… ληστέψει
Ο ηλικιωμένος έπεσε θύμα ληστείας την.
ΠΑΤΡΑ: Επανεμφανίστηκε ιικό φορτίο στα λύματα της πόλης, μετά από 5 εβδομάδες
Έκρηξη του ιικού φορτίου- Αύξηση 530%.
ΠΑΤΡΑ: Κλειστές την επόμενη εβδομάδα οι υπηρεσίες του Δήμου – ΔΕΙΤΕ ΠΟΤΕ
ΠΑΤΡΑ: Κλειστές την επόμενη εβδομάδα οι.
Σοκαριστικό τροχαίο στην Πάτρα: Μοτοσικλετιστής σφηνώθηκε κάτω από φορτηγό [εικόνες]
Από θαύμα σώθηκε οδηγός δικύκλου στην Πάτρα, όταν ενεπλάκη.
Πάτρα: Ενταση στο ΔΣ της ΔΕΥΑΠ για το αντλιοστάσιο των Βραχνεΐκων
Τρέχει για να περισώσει νομικά το.
Leave a Comment