Φώφη Γεννηματά από την Πάτρα :”Προχωράμε με εμπνευστή τον Ανδρέα Παπανδρέου”

Νεότερη ενημέρωση 21:00

«Προχωράμε με εμπνευστή τον Ανδρέα Παπανδρέου». Με αυτά τα λόγια η Φώφη Γεννηματά χαιρέτησε την εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ, για τα 42 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, από την Πάτρα.

Το ΠΑΣΟΚ ήταν, είναι και θα είναι ο πολιτικός φορέας της αλλαγής και της προόδου, τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και με σύνθημα «Ήρθε η ώρα να βγούμε μπροστά» η Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε στην Ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος και τις προκλήσεις του σήμερα.

«Είναι η ώρα της δράσης και της ανατροπής. Τέλος στην μιζέρια» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας «Το ζητούμενο δεν είναι η επιστροφή σε κάποιο δήθεν ιδανικό ΠΑΣΟΚ του παρελθόντος. Ούτε ασφαλώς η αυτοκατάργηση μας όπως πολλοί ήθελαν και θέλουν ίσως για να δικαιώσουν τις προσωπικές τους επιλογές.

Η ιστορική ευθύνη που ακουμπά στους ώμους όλων μας είναι να αναστήσουμε πολιτικά τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Να αναλάβει αναγεννημένη κι ανανεωμένη τα ηνία της τύχης της πατρίδας μας.

Μέρα με τη μέρα η φωνή μας, η φωνή του ΠΑΣΟΚ, η φωνή της δημοκρατικής παράταξης ακούγεται όλο και πιο δυνατά, όλο και πιο καθαρά: ΑΛΛΑΓΗ παντού, για να βγούμε ΜΠΡΟΣΤΑ!».

Η Φώφη Γεννηματά μίλησε για αριστερή διαπλοκή, κατηγόρησε την Κυβέρνηση για κοκτέιλ ερασιτεχνισμού, δογματισμού, ανικανότητας και κυνισμού, αναφέρθηκε στην ανεργία, τα προβλήματα της παιδείας και την επιστροφή των αιώνιων φοιτητών, την κατάρρευση του ΕΣΥ και τον ΕΝΦΙΑ.

«Όποιος δεν έχει λεφτά πεθαίνει. Μας γύρισαν στην προ του 81 εποχή. Το παράδειγμα του ΕΝΦΙΑ είναι χαρακτηριστικό της μεγάλης εξαπάτησης από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Τον ΕΝΦΙΑ που ο κ. Τσίπρας χαρακτήριζε «δήμευση περιουσιών», που δεσμεύτηκε από το βήμα της ΔΕΘ το 2014 να καταργήσει άμεσα, προτρέποντας μάλιστα τους πολίτες να μην πληρώσουν.

Τώρα, καίγονται για την είσπραξη του, καθώς ξέρουν πως με ευθύνη τους σε διαφορετική περίπτωση θα ακολουθήσει ο εφιάλτης του ‘κόφτη’.

Οι συνταξιούχοι που τους έταξε την 13η σύνταξη έχασαν και την 12η. Έχασαν τα αυγά και τα πασχάλια» τόνισε η Φώφη Γεννηματα, καταλήγοντας «Αναξιοπιστία παντού».

Η Φώφη Γεννηματά επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας χαρακτηριστικά, «Ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει επιτέλους να κάνει αυτοκριτική για τα λάθη της παράταξής του.

Έχει πάθει γλωσσοδέτη ούτε μιλιά» και σημείωσε «Η δογματική Αριστερά του κρατισμού συνάντησε την κρατικιστική Δεξιά και πορεύονται χέρι – χέρι».

Η κυρία Γεννηματα κάλεσε το κοινό να σκεφτεί αν μπορεί να φανταστεί μία Ελλάδα χωρίς την εθνική συμφιλίωση που έφερε το ΠΑΣΟΚ.

Κλείνοντας την ομιλία της, αναφέρθηκε στην λεβεντιά της Μελίνας, το όραμα, το ήθος, τη στάση ζωής του Γιώργου Γεννηματά καθώς και σε άλλους μεγάλους απόντες του κόμματος, Γιάννη Αλευρά Γιάννη Χαραλαμπόπουλο, Πέτρο Μώραλη, Σάκη Πεπονή.

«Μαζί ξανά μπορούμε».

Αρχική ενημέρωση 19:37

Με πολιτική εκδήλωση που διοργανώνει το «Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών Ανδρέας Παπανδρέου» – ΙΣΤΑΜΕ στην Πάτρα, θα γιορταστεί σήμερα , Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου , στα Παλαιά Σφαγεία η φετινή επέτειος της 3ης Σεπτέμβρη, με κεντρική ομιλήτρια τη Φώφη Γεννηματά.

Επίσης, για τον Ανδρέα Παπανδρέου και την πορεία 42 χρόνων του ΠΑΣΟΚ, θα μιλήσουν στις 8 το βράδυ ο βουλευτής Κώστας Σκανδαλίδης, ο πρώην δήμαρχος Πατρέων, Ανδρέας Καράβολας και ο καθηγητής του πανεπιστημίου Πατρών, Σήφης Μπουζάκης.

Η επετειακή εκδήλωση για τα 42 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ ολοκληρώνει τον κύκλο εκδηλώσεων που διοργάνωσε το ΙΣΤΑΜΕ με αφορμή τα 20 χρόνια από τον θάνατο του ιδρυτή του Κινήματος, Ανδρέα Παπανδρέου.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Ξεκαλάκης και ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

patrastimes

Σχόλια:

more recommended stories