Ρηγανόκαμπος και Ρομά στο επίκεντρο – Τι αποφάσισαν σύλλογοι και φορείς

Ρηγανόκαμπος και Ρομά στο επίκεντρο – Τι αποφάσισαν σύλλογοι και φορείς

Μετά την νέα ενημερωτική συζήτηση της Συντονιστικής Επιτροπής του Συλλόγων του Ανατολικού Τομέα, που έγινε την Πέμπτη 19-4 -18 με  εκπροσώπους των Δημοτικών Παρατάξεων, ΟΛΟΙ  πλέον στο Δήμο  γνωρίζουν ότι τα σοβαρά προβλήματα στο Ριγανόκαμπο παραμένουν άλυτα,  ΔΙΟΤΙ:

1) Η παραχώρηση της έκτασης των 130 περίπου στρεμμάτων δεν έχει υπογραφεί με αποτέλεσμα να μην έχει υλοποιηθεί ένα  χρόνο μετά η ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για ανάπλαση – ανάπτυξη με τη δημιουργία Υπερτοπικού Πάρκου.

2) Η μεταστέγαση και κοινωνική ένταξη των ΡΟΜΑ  καθυστερεί με αποτέλεσμα την παραμονή τους σε απαράδεκτες, κατά γενική ομολογία, συνθήκες και την παραβατική συμπεριφορά με σοβαρές κοινωνικές συνέπειες.

3) Η υλοποίηση της υπουργικής απόφασης PO64 ΦΕΚ 412/12-02-2018 και η αξιοποίηση των σχετικών δυνατοτήτων για την κοινωνική ένταξη με την ανάλογη χρηματοδότηση επίσης καθυστερεί.

Για τη λύση του σοβαρού προβλήματος σε συνδυασμό με τις δυσκολίες που παρουσιάζει η  εκ των πραγμάτων επιβαλλόμενη εφαρμογή της απόφασης διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα συνεργασίας των Δημοτικών Παρατάξεων με τη Δημοτική Αρχή και για αυτό προτάθηκε η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και αναζήτηση τρόπων  υλοποίησης της Υπουργικής απόφασης για την αντιμετώπιση προβλημάτων ευπαθών ομάδων-ΡΟΜΑ, τη μεταστέγαση  και κοινωνική ένταξη της πλέον υποβαθμισμένης ομάδας στο Ριγανόκαμπο και τη συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος για το καλό της πόλης

Έχει γίνει γνωστό ότι  ο κ. Δήμαρχος συμφώνησε με την πρόταση για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο  και αναμένεται η ημερομηνία συζήτησης.

Στο θέμα  της παραχώρησης θα εξεταστεί η πρόταση μετάβασης διαπαραταξιακής αντιπροσωπείας στην ΕΤΑΔ και προώθηση του σχετικού αιτήματος ώστε να υλοποιηθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι Σύλλογοι συνεχίζουν τον αγώνα και ελπίζουν ότι μέσα από τη συνεργασία ΟΛΩΝ των Δημοτικών Παρατάξεων και της Δημοτικής Αρχής, των φορέων της Πολιτείας μπορούν να υπάρξουν λύσεις για το συμφέρον της περιοχής και της πόλης. 

Με τιμή

Η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων και Φορέων του Ανατολικού Τομέα

Σχόλια:

more recommended stories