Πάτρα: Στις 25-31 Αυγούστου οι παράκτιοι αγώνες

Την αισιόδοξη εκτίμηση ότι δεν θα σκιάσει τίποτα την προετοιμασία για τους παράκτιους μεσογειακούς αγώνες του 2019 κάνουν στο υφυπουργείο Αθλητισμού και στην οργανωτική επιτροπή. Η ημερομηνία των αγώνων «κλείδωσε» για την περίοδο 25-31 Αυγούστου ενώ έχουν σχεδόν οριστικοποιηθεί και τα αγωνίσματα που θα εκπροσωπηθούν στην Πάτρα.

Στο Υφυπουργείο και στους κόλπους του φορέα διοργάνωσης πιστεύουν ότι θα διαψευστούν όσοι εκφράζουν φόβους ότι οι παράκτιοι της Πάτρας θα έχουν την ίδια «τύχη» (εννοούν την κακή) που είχε και η ανάληψη των μεσογειακών αγώνων του δίπολου Βόλος-Λάρισα για το 2013, όταν η Ελλάδα υποχρεώθηκε να τους επιστρέψει στην Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) λόγω αδυναμίας να τους χρηματοδοτήσει.

Η συγκεκριμένη εθνική αποτυχία βάρυνε πολύ στους κόλπους της ΔΕΜΑ τα επόμενα χρόνια, και ήταν ένα από τα βασικά ζητήματα στα οποία έπρεπε να απαντήσει η επιτροπή διεκδίκησης των παράκτιων της Πάτρας τον προηγούμενο Οκτώβριο στους «αθάνατους», δηλαδή να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη της Ολυμπιακής οικογένειας των μεσογειακών χωρών.

Κύκλοι του φορέα διοργάνωσης διαβεβαίωναν χθες την «Π» ότι σύντομα θα εξελιχθούν διάφορες ενέργειες που θα ζεστάνουν το κλίμα και θα σηματοδοτήσουν την ουσιαστική απαρχή της προετοιμασίας της Πάτρας για το 2019.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η οριστικοποίηση της ημερομηνίας των αγώνων για την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου 2019, αλλά και των αθλημάτων που θα φιλοξενηθούν.

ΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Πρόκειται για αθλήματα που θα γίνουν στην παραλία και στη θάλασσα.

Στα αθλήματα παραλίας συγκαταλέγονται: Μπιτς σόκερ, μπιτς χάντμπολ, μπιτς βόλει, μπιτς τένις και μπιτς ρέστλινγκ (πάλη).

Στα αθλήματα της θάλασσας θα είναι τα εξής: κολύμβηση ανοικτής θαλάσσης, άκουαθλον (κολύμβηση και αγώνας δρόμου), γουότερ πόλο, μπιτς ρόουνινγκ σπριντ (παράκτια κωπηλασία).

Ενα ζήτημα που είναι ανοικτό στο αγωνιστικό πρόγραμμα αφορά στο γουότερ σκι. Η Πάτρα το έχει συμπεριλάβει, αλλά στους κόλπους της ΔΕΜΑ είναι ενισχυμένη η άποψη να επιλεγεί τελικά το φιν σουίμινγκ (κολύμπι με βατραχοπέδιλα και μάσκα), το οποίο στους παράκτιους της Πεσκάρα το 2015 είχε 80 συμμετοχές!

Σε αυτή την περίπτωση το γουότερ σκι θα φιλοξενηθεί σαν άθλημα επίδειξης με ανοικτή συμμετοχή αθλητών (όπεν).

Ως αγώνισμα με ανοικτή συμμετοχή θα περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα και η ιστιοπλοΐα. Στη ΔΕΜΑ έχουν την άποψη ότι το άθλημα αφενός διεξάγεται σε μακρινή απόσταση από τους θεατές των παράκτιων και αφετέρου είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα των παραδοσιακών μεσογειακών αγώνων. Ωστόσο, ο φορέας διοργάνωσης της Πάτρας έχει υποστηρίξει στη ΔΕΜΑ ότι πρόκειται για άθλημα που είναι συνδεδεμένο με την ιστορία της πόλης και για αυτό φαίνεται ότι θα περιληφθεί ως «ανοικτής συμμετοχής» στο αγωνιστικό πρόγραμμα.

Πελοπόννησος

Σχόλια:

more recommended stories