Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα διάχυσης των αποτελεσμάτων του Ευρωπαικού έργου SONET-BULL με θέμα «Η εκπαιδευτική πλατφόρμα SPNET-BULL και οι εφαρμογές της», που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016, ώρες 9.30 -14.00 στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων, Πανεπιστημιούπολη Πατρών.

Την Ημερίδα διοργάνωσαν το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων «Διόφαντος», εταίρος στο έργο SONET-BULL και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο που είναι ο συντονιστής φορέας του έργου.

Κεντρικός στόχος της εκδήλωσης ήταν η Διάχυση των αποτελέσματων του έργου, όπως αυτά καταγράφονται αφενός στην εκπαιδευτική πλατφόρμα SONET-BULL αλλά και μέσα από τις έρευνες και πολιτικές κατά του εκφοβισμού που παρουσίασαν οι εκπαιδευμένοι χρήστες της πλατφόρμας.

Οι κύριοι χρήστες της πλατφόρμας, αφού εκπαιδεύθηκαν και υλοποίησαν τα μαθησιακά τους αντικείμενα, τώρα δρουν ως πολλαπλασιαστές του έργου προσκαλώντας και νέους χρήστες να εγγραφούν στην πλατφόρμα.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης περιλάμβανε χαιρετισμό και μια σύντομή παρουσίαση του ΙΤΥΕ από τον καθηγητή κ. Γιάννη Γαροφαλάκη και διευθυντή της διεύθυνσης Τηλεματικής και Εφαρμογών Περιφερειακής Ανάπτυξης του ΙΤΥΕ που συμμετέχει στο έργο και ακολούθησαν ομιλίες σχετικές με την διαδρομή του έργου, την εκπαδευτική πλατφόρμα και την εκπαίδευση των βασικών χρηστών,από την ομάδα έργου του SONET-BULL, και συγκεκριμένα από τον Επιστημονικό Υπεύθυνο του έργου κ. Αχιλλέα Καμέα, την υπεύθυνη διαχείρισης και λειτουργίας της πλατφόρμας κ. Κατερίνα Χριστουδολοπούλου, και την Εθνική συντονίστρια της εκπαίδευσης, κ. Ιφιγένεια Σωτηροπούλου.

Το πρώτο μέρος των ομιλιών έκλεισε με τις παρουσιάσεις των βασικών χρηστών κ. Χρήστου Τέγα, κ. Παναγιώτη Μανωλόπουλου για την έρευνα που πραγματοποίησαν στα σχολεία Γυμνάσιο Σαγεΐκων, και 1ο Εσπερινό Γυμνάσιο Πάτρας, καθώς και με την παρουσίαση της Πολιτικής κατά του εκφοβισμού και την έρευνα στο 2ο Γυμνάσιο Παραλίας από την κα Βαρβάρα Κοζιώρη και κο Χριστακούδη Χρήστο.

Το δεύτερο μέρος ομιλιών αφιερώθηκε στην παρουσίαση της ίδρυσηςτοπικού θεματικού σχολικού Δικτύου για την εδραίωση πολιτικής ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό, που αποτελείτα απο 9 Δημοτικά Σχολεία της Ναυπάκτου, και οργανώθηκε από την Κα Κατερίνα Νικολακοπούλου Σχολική Σύμβουλο 7ης Περιφέρειας Π.Ε. Αιτ/νιας σε συνεργασία με την ομάδα του έργου SONETB-BULL.  

Στον κύκλο ομιλιών συμμετείχαν με παρουσιάσεις για τις δράσεις που ανέπτυξαν κατά την περίοδο της πιλοτικής εφαρμογής του Δικτύου η Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου κα Όλγα Γκιάφη και η εκπαιδευτικός και μέλος ΟΔΠ του Δημοτικού Σχολείου Λυγιά κα Αλεξάνδρα Ζησιμοπούλου.

Ακολούθησε ομιλία του κου Θόδωρου Μπαρή, Προϊσταμένου Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π.Ε. Π.Δ.Ε.Δ.Ε, παρουσιάζοντας ερευνητικά δεδομένα από Διευθυντές τις Περιφέρειας σχετικά με το πρόβλημα τις βίας στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Δυτική Ελλάδα.

Σημαντική στιγμή της εκδήλωσης ήταν η απονομή των βασικών χρηστών για την ολοκλήρωση της Α’ Φάσης της εκπαίδευσης καθώς και η απονομή των βεβαιώσεων συμμετοχής στα σχολεία του Δικτύου.  

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους όχι μόνο στην Ημερίδα (37 συμμετέχοντες) αλλά και σε όλη την διαδρομή αυτού του προγράμματος που στόχο έχει την επικοινωνία της γνώσης και της πρόληψης γύρω από το θέμα του σχολικού εκφοβισμού.

photosaf