Ν. Νικολόπουλος επικεφαλής της «Νέας Πάτρας»: Ο Κ. Πελετίδης πρέπει να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα

Δήλωση του επικεφαλής της «Νέας Πάτρας» Νίκου Νικολόπουλου

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Πάτρα» Νίκος Νικολόπουλος, αναφορικά με τη συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον προϋπολογισμό, έκανε την εξής δήλωση:

«Προκειμένου να είναι διαφανής και εύρυθμη η λειτουργία του Δήμου της Πάτρας, οφείλει να αντιληφθεί ο Δήμαρχος Κ. Πελετίδης ότι δεν μπορεί να πολιτεύεται όπως κατά την διάρκεια της προηγούμενης θητείας του, τότε που αλώνιζε ανέλεγκτα και ανεξέλεγκτα.

Καλό, επίσης, είναι να ξεχάσει ότι έχει το όποιο ηθικό πλεονέκτημα, όταν αναφερόμαστε σε έναν προϋπολογισμό του Δήμου ο οποίος φτάνει τα 270 εκ. ευρώ, μη θέλοντας να δίνει λογαριασμό ή να κάνει τους δικούς του λογαριασμούς, αγνοώντας σύσσωμη την αντιπολίτευση. Όσο  ο κ. Δήμαρχος πολιτεύεται, ακολουθώντας τυφλά τις οδηγίες του Περισσού, να γνωρίζει ότι θα ηττάται στο δημοκρατικό τραπέζι του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως συνέβη και χθες με τον απορριφθέντα προϋπολογισμό του Δήμου.

Μόλις πέρυσι, αξίζει να θυμίσω ότι ο προϋπολογισμός ακυρώθηκε οκτώ (*!) φορές από την Δημοτική Αρχή. Δεν έχει, λοιπόν, το άλλοθι της σοβαρότητας και της σωστής κατανομής των πόρων του Δήμου, ούτε νομιμοποιείται αυθαίρετα και ετσιθελικά να «κατευθύνει» χρήμα σε οικεία κομματικά και μη εξαιρετέα πρόσωπα και φορείς. Στην ίδια πόλη ζούμε και γνωριζόμαστε καλά. Στο επίκαιρο θέμα του προϋπολογισμού είναι ηλίου φαεινότερες οι «ανορθογραφίες»  και οι ανορθοδοξίες της Δημοτικής Αρχής . Βρίθει υπερβάσεων, «υπερτιμολογήσεων», διπλών εγγράφων και αμέτρητων λαθών. Ενδεικτικά, αίφνης αναφέρομαι στο πρόβλημα για αναλώσιμα  που ξεπερνάει τις 400.000 ευρώ, ενώ πέρυσι  δαπανήθηκαν μόλις 70.000 ευρώ.  Δουλειά του Κ. Πελετίδη, εξάλλου ήταν  η μείωση πολλών περιττών και σπάταλων δαπανών και αφού ο ίδιος δεν το έκανε,  αναλάβαμε εμείς την ευθύνη του εξορθολογισμού, για να διοχετευθούν  πόροι σε πραγματικές ανάγκες,  κάπως έτσι δε, εξοικονομήθηκε πρόσθετα ένα εκατομμύριο ευρώ για τα σχολικά συγκροτήματα της Πάτρας.

Κοντολογίς ο Δήμαρχος του ΚΚΕ, οφείλει να προσαρμοστεί στην νέα πραγματικότητα και να ξεχάσει ότι θα κάνει και τούτη την τετραετία «κουμάντο»  στην Πάτρα ο Περισσός. Οι δημοκρατικές δυνάμεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, έχοντας επίγνωση της υπεύθυνης αποστολής τους κάθε φορά που θα εκτρέπεται η Δημοτική Αρχή, θα την υποχρεώνουν να επανέρχεται στην δημοτική τάξη!»

Σχόλια:

more recommended stories