Κορωνοϊός: 89 κρούσματα στη χώρα – 16 νοσηλεύονται στο Ρίο – Πότε θα λειτουργήσει το εργαστήριο αναφοράς

Τα 89 έφτασαν τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα μετά την ανακοίνωση το πρωί της Τρίτης πέντε νέων κρουσμάτων που προστέθηκαν στη λίστα του υπ. Υγείας.

Από τα πέντε κρούσματα τα τέσσερα είναι επαφές προηγούμενων κρουσμάτων και ο ένας είναι εισαγόμενο περιστατικό από Λονδίνο 

Παράλληλα από το υπ. Υγείας ανακοινώθηκε ότι η κατάσταση της υγείας του 66χρονου που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Ρίου επιβαρύνθηκε σημαντικά και πλέον κρίνεται κρίσιμη.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ στο νοσοκομείο του Ρίου νοσηλεύονται 16 άτομα, συνολικά, σύμφωνα με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας και μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό Χαράλαμπο Γώγο. Ο 66χρονος και ένας ακόμα, λιγότερο σοβαρά είναι σε θάλαμο αρνητικής πίεσης και οι υπόλοιποι στις δύο κλινικές που έχουν διαμορφωθεί, στην Οφθαλμολογική και την ΩΡΛ.

Επίσης αναμένεται η λειτουργία εργαστηρίου αναφοράς τις επόμενες ημέρες και σήμερα έγινε ένα πρώτο βήμα, η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη και την Πρύτανι του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου.

Όπως δηλώνει η κ. Κυριαζοπούλου στο thebest.gr όλοι θέλουν να λειτουργήσει το γρηγορότερο δυνατόν το  εργαστήριο και στόχος είναι αυτό να γίνει τις επόμενες ημέρες, εντός της εβδομάδας.  Το εργαστήριο θα ανήκει στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και θα στεγάζεται στο Πανεπιστήμιο και εκεί θα αναλύονται δείγματα για να διαπιστωθεί αν κάποιος πάσχει από κορωνοϊό ή όχι.

Σχόλια:

more recommended stories