Κακοκαιρία Πάτρα: Πτώσεις δέντρων σε αυτοκίνητα (ΦΩΤΟ)

Τέλος σήμερα στο καλοκαιρινό σκηνικό του καιρού, ο οποίος δείχνει πιο άσχημο πρόσωπο σύμφωνα και με το έκτακτο δελτίο πρόνωσης καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΥ. Στην Πάτρα λίγο μετά τις 6.30 σήμερα το πρωί ξεκίνησε βροχόπτωση μαζί με ισχυρούς ανέμους.

Μέχρι τις 7.10 η πυροσβεστική είχε δεχτεί δέκα κλήσεις για πτώσεις δέντρων στην παραλιακή ζώνη από την Ηρώων Πολυτεχνείου μέχρι του Μουρτά, είτε πάνω σε αυτοκίνητα είτε στο οδόστρωμα.

Στις 8.15 οι κλήσεις για πτώση και κοπή δέντρων είχε ανέβει στις 25 ενώ σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος στου Ρωμανού και σε άλλες περιοχές. Ενδεικτικά δέντα έοεσαν στην Ηρώων Πολυτεχνείου στην Κωνσταντινουπόλεως, στη Σμύρνης και στην Παντοκράτορος κ.α. Σε κάποιες περιπτώσεις τα δέντρα κατέληξαν πάνω σε αυτοκίνητα.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ: ΔΕΝΔΡΟ ΕΠΕΣΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ! ΚΟΙΜΟΤΑΝ ΜΕΣΑ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Αρκετά προβλήματα με το πρώτο πέρασμα της καταιγίδα στο νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει απο τα ξημερώματα το νομό Ηλείας. Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν μεγάλες περιοχές και έχουν προκαλέσει αρκετά προβλήματα. Οι πρώτες πληροφορίες απο την Πυροσβεστική Υπηρεσία αναφέρουν αρκετές κλήσεις στις περιοχές Πύργου και Αμαλιάδας για πτώσεις δέντρων. Στην ΕΟ Πατρών – Πύργου στο ύψος των Σαβαλίων υπήρξε αναφορά και για ζημιές σε οχήματα, σύμφωνα με το ilialive.gr

Επίσης αναφορές για πτώσεις δέντρων υπάρχουν για την περιοχή Βούναργο, Χανάκια, Κατάκολο, Παλαιοβαρβάσαινα. Πιθανοτατα να πέρασε ανεμοστρόβιλος αλλά δεν υπάρχουν ακόμα συγκεκριμένες αναφορές για το φαινόμενο

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Σημαντική μεταβολή του καιρού προβλέπεται από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας και από τα βορειοδυτικά με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους (6-7 μποφόρ) και πτώση της θερμοκρασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΑΤΡΑ: Σαν να πέρασε ανεμοστρόβιλος – ΔΕΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Συγκεκριμένα η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από τα βορειοδυτικά με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους (6-7 Μποφόρ) και πτώση της θερμοκρασίας.

Επισημαίνεται ότι ενδέχεται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και πιθανώς τη Δυτική Στερεά να εκδηλωθούν τα προαναφερθέντα φαινόμενα πρόσκαιρα και την Κυριακή (18-09-2016).

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Τη Δευτέρα (19-09-2016)

Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά, η Δυτική Πελοπόννησος και σταδιακά η Μακεδονία, η Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα οι υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές.

Την Τρίτη (20-09-2016)

Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά, η Δυτική Πελοπόννησος, η Θράκη, η Ανατολική νησιωτική χώρα και πιθανώς πρόσκαιρα οι υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές. Από το απόγευμα προβλέπεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομενων.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του ερασιτέχνη μετεωρολόγου Νικου Σερέτη σήμερα στη Δυτική Ελλάδα

Άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα βορειοδυτικά και σταδιακά και στα υπόλοιπα τμήματα της Δυτικής Ελλάδας.Ισχυρά τα φαινόμενα κατά τόπους.Η θερμοκρασία σε πτώση.Οι μέγιστες τιμές όχι πάνω από τους 23-25oC κατά μέσον όρο.Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο δυτικοί-νοτιοδυτικοί με μέγιστες εντάσεις τα 5-6bf.

Πηγή: thebest.gr

Σχόλια:

more recommended stories