Αμετακίνητοι στα μπλόκα οι αγρότες της Δυτικής Ελλάδας – Σε ποια σημεία είναι αποκλεισμένοι οι δρόμοι και που πρόκειται να κλείσουν – Κλειστός επ’ αόριστον και ο Ισθμός

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και οι αγρότες της δυτικής Ελλάδας, με αποκλεισμούς εθνικών οδών, σε Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία.

Aγρότες της Αιτωλοακαρνανίας έχουν αποκλείσει την εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου. Όπως είπε στο ΑΜΠΕ ο εκπρόσωπος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου Κώστας Πουρνάρας, «ανοίγουμε για λίγες ώρες κάθε πρωί τον δρόμο, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση και κυρίως για να περάσουν φορτηγά που μεταφέρουν υγειονομικό υλικό».

Επίσης, αγρότες από την ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου, αναμένεται να κλείσουν από τις 17:00 έως και τις 20:00, την εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στη γέφυρα του ποταμού Ευήνου.

Στη Αχαΐα, αγρότες έχουν αποκλείσει την εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας και σύμφωνα με όσα είπε στο ΑΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Νίκος Ζαφειρόπουλος, ο αποκλεισμός θα διαρκέσει έως τις 10 το βράδυ.

Ακόμη, αγρότες της Αιγιάλειας θα κλείσουν από τις 7 το βράδυ και για τρεις ώρες, την εθνική οδό Πατρών – Αθηνών, στο ύψος του Αιγίου.

Στην Ηλεία, αγρότες έχουν αποκλείσει την εθνική οδό Πατρών – Πύργου στον κόμβο του Κουρτεσίου και όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Ανδρέας Τσουκαλάς, ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός έως και τις 6 το απόγευμα.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον των κινητοποιήσεων, ο κ. Τσουκαλάς είπε ότι οι αγρότες αναμένουν το αποτέλεσμα της συνάντησης που θα έχει ο πρωθυπουργός με εκπροσώπους από τα μπλόκα.

Κλειστός επ’ αόριστον και ο Ισθμός

Κλειστές επ’ αόριστον είναι τόσο η νέα, όσο και η παλαιά εθνική οδός Κορίνθου – Αθήνας στον Ισθμό. Η κυκλοφορία διεξάγεται από μικρή παράκαμψη μέσα από το Καλαμάκι με καθυστέρηση 20 λεπτών περίπου.

Στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης – Κορίνθου οι αγρότες θα κλείσουν το δρόμο στα διόδια Νεστάνης από τις 6 το απόγευμα ως τις 11 το βράδυ και η κυκλοφορία θα διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Τρίπολης – Άργους.

Στη Σπάρτη οι αγρότες θα κλείσουν από τις 7 έως τις 8 το βράδυ τη γέφυρα του Ευρώτα.

Κλειστά επ’ αόριστον τα Τέμπη, κλιμακώνουν στις Μικροθήβες

Κλειστή επ’ αόριστον είναι η κοιλάδα των Τεμπών, με τους αγρότες να αναμένουν το ραντεβού με τον Πρωθυπουργό, μετά την κατάθεση των προτάσεών τους.

Οι αγρότες του μπλόκου των Μικροθηβών στη συνέλευσή τους την Τρίτη αποφάσισαν να προχωρήσουν από σήμερα Τετάρτη σε πολύωρους πλήρεις αποκλεισμούς του αυτοκινητόδρομου Αθήνας-Θεσσαλονίκης. Ο κόμβος παραμένει κλειστός από την έναρξη των αγροτικών κινητοποιήσεων και σήμερα κλείνουν έως τις 6 το απόγευμα και τους δύο παραδρόμους της εθνικής αλλά και τον παλιό δρόμο Βόλου-Αλμυρού.

Οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, που την Τρίτη μετακίνησαν περίπου 30 τρακτέρ στο Κιλελέρ κλείνοντας από τις 4 μέχρι τις 6 την παλαιά Εθνική οδό Λάρισας-Βόλου, προγραμματίζουν στο εξής παραστάσεις διαμαρτυρίας στις εφορίες των θεσσαλικών πόλεων.

thebest.gr

Σχόλια:

more recommended stories