Σε τεράστιο υπαίθριο πάρκινγκ έχει μετατραπεί το παραλιακό μέτωπο-Πλούσιο Φωτορεπορτάζ

Η κατάσταση στο μόλο και το παραλιακό μέτωπο, τον τελευταίο καιρό είχε γίνει τραγική καθώς σε όλο του το μήκος βρίσκονταν παρκαρισμένα Ι.Χ. και η περιοχή είχε μετατραπεί σε ένα τεράστιο υπαίθριο κα φυσικά αυθαίρετο πάρκινγκ.

Σε χώρο στάθμευσης έχει μετατραπεί και πάλι το παραλιακό μέτωπο, ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης.

Δεκάδες είναι οι οδηγοί που αφήνουν τα οχήματά τους για να κάνουν τις δουλειές τους στην πόλη, μιας και o χώρος «βολεύει», επειδή είναι κοντά στο κέντρο και η στάθμευση είναι δωρεάν.

Έτσι, ένας ακόμη χώρος περιπάτου και αναψυχής της πόλης, γίνεται υπαίθριο πάρκινγκ, την ώρα μάλιστα που ο Δήμος διεκδικεί το θαλάσσιο μέτωπο.

Ο δήμος Πατρέων είδε με χαρά να φεύγει το πλοίο – φάντασμα Ionian Queen από τον μόλο της Αγ. Νικολάου για να διαπιστώσει μέσα σε λίγες ώρες ότι μετατράπηκε σε υπαίθριο πάρκινγκ, άτακτης στάθμευσης.

Για τον λόγο αυτό φαίνεται διατεθειμένος να αλλάξει την εικόνα του μόλου, τοποθετώντας προστατευτικά κιγκλιδώματα ώστε να αποτρέπεται η κίνηση και η στάθμευση στο σημείο.

Ο μόλος και όλη η λιμενική ζώνη γεμάτη παρκαρισμένα αυτοκίνητα, και τους λιμενικούς να μην μπορούν να κάνουν τίποτα, εφόσον πέραν όλων των άλλων το ιδιοκτησιακό καθεστώς είναι αμφιλεγόμενο.

Εάν όταν ζητούμε το παραλιακό μέτωπο της πόλης, εννοούμε για να το μετατρέψουμε σε πάρκινγκ, οι ευθύνες βαραίνουν όλους.

Χωρίς παρκαρισμένα αυτοκίνητα μόνο ο μόλος της Αγίου Νικολάου πλέον, καθώς οι υπάλληλοι του λιμεναρχείου και του δήμου τοποθέτησαν απαγορευτικά κολωνάκια. Πρόκειται για ικανοποίηση του αιτήματος του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη ο οποίος με επιστολή του στον Κεντρικό Λιμενάρχη της πόλης, ζητούσε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να απελευθερωθεί ο μόλος της Αγίου Νικολάου από τα σταθμευμένα αυτοκίνητα, καθώς πρόκειται για χώρο περιπάτου, ενώ υπάρχει και ο κίνδυνος πρόκλησης σοβαρών ατυχημάτων.

Κάτι που δεν ισχύει στο παραλιακό μέτωπο ακόμα, με την ελπίδα ότι επιτέλους τα πράγματα με τον καιρό θα βελτιωθούν.

thebest.gr
Σχόλια:

more recommended stories