Ψαθόπυργος: Απίστευτες σκηνές στην ακτή – Μάζευαν γαύρο με τα χέρια από τη θάλασσα (Φωτο)

Ψαθόπυργος: Απίστευτες σκηνές στην ακτή – Μάζευαν γαύρο με τα χέρια από τη θάλασσα (Φωτο)

Μάρτυρες ενός απίστευτου περιστατικού έγιναν σήμερα το απόγευμα οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Ψαθόπυργου. Γύρω στις 3 αργά το μεσημέρι, οι κάτοικοι του χωριού, είδαν έκπληκτοι μέσα στην θάλασσα, μια μαύρη κινούμενη μάζα να πλησιάζει την παραλία.
Οι ψαράδες που ήξεραν καλά τι θα ακολουθούσε, έτρεξαν αμέσως στα σπίτια τους και εφοδιάστηκαν απόχες, κουβάδες, λεκάνες μπουγάδας, φαράσια, κ.ά. Στην παραλία του Ψαθοπύργου μολις είχε αρχίσει “εισβολή” από ένα τεράστιο κοπάδι γαύρου.
Κατά μήκος των καταστημάτων του χωριού, δεκάδες Ψαθοπυργιώτες, με απόχες, κουβάδες και ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους, ακόμα και με γυμνά χέρια, ψάρευαν, ή καλύτερα σήκωναν από την θάλασσα, δεκάδες κιλά γαύρου που είχε πλημμυρίσει την ακτή.
Κάτοικοι και επισκέπτες έμειναν έκπληκτοι απο το θέαμα, καθώς δεν μπορούσαν να εξηγήσουν τι προκαλεί αυτή την συμπεριφορά των ψαριών. Προφανώς το κοπάδι με τους γαύρους είχε πλησιάσει τόσο κοντά στην ακτή, για να προστατευθεί από τα αρπακτικά είδη του πελάγους, όπως τόνοι, δελφίνια, κ.ά. που κατά τα φαινόμενα τα κυνηγούσαν για να τραφούν. Όντως, λίγο πιο μέσα η θάλασσα ήταν ταραγμένη, προφανώς γιατί κάποια μεγαλύτερα ψάρια, έκαναν τσιμπούσι με τα εκατομμύρια γάβρων.
Γύρω στις 6 το απόγευμα, το τεράστιο κοπάδι με τους γαύρους, απομακρύνθηκε από την ακτή για να βρει καταφύγιο σε πιο βαθιά νερά. Ωστόσο, αρκετοί Ψαθοπυργιώτες, με τις ποσότητες του νόστιμου ψαριού που μάζεψαν, δεν θα χρειαστεί να πάνε στο ιχθυοπωλείο για αρκετές ημέρες.

 

Σχόλια:

more recommended stories