Πολλαπλό μέτωπο στο λιμάνι της Πάτρας – Κινητοποιούνται πάλι σώματα ασφαλείας και κάτοικοι

Πολλαπλό μέτωπο στο λιμάνι της Πάτρας – Κινητοποιούνται πάλι σώματα ασφαλείας και κάτοικοι

Νέες διαβουλεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη αυτές τις μέρες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό στην παραλιακή ζώνη. Η Κυβέρνηση λαμβάνει συνεχώς μηνύματα για αυξημένες ροές, ο οποίες φαίνεται να διοχετεύονται πλέον στη χώρα από τα περάσματα στον Εβρο και εν συνεχεία αναμένεται αύξηση της πίεσης προς τη Δυτική Ελλάδα και το λιμάνι της Πάτρας.

Ηδη, το θέμα με την «τρύπα ασφάλειας στον Εβρο» δημοσιεύτηκε στον αθηναϊκό Τύπο («ΒΗΜΑ»), ενώ τις σχετικές πληροφορίες αναδημοσίευσε, χθες, στο Δευτεριάτικο φύλλο της, η «Π». Αστυνομικοί και λιμενικοί που βρίσκονται εδώ και μέρες σε αναμονή σχετικά με τις πρωτοβουλίες που έχει ανακοινώσει ότι θα λάβει το υπουργείο Μετανάστευσης, βλέπουν ότι η εκκαθάριση της λιμενικής ζώνης δεν προχωρά και αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες σε δύο μέτωπα.

> Πρώτο μέτωπο είναι προς την πλευρά της Κυβέρνησης, με κινητοποίηση κατά του κινδύνου που αντιμετωπίζουν καθημερινά κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στην παραλιακή ζώνη.

> Δεύτερο μέτωπο προς τον Δήμο, για την επικινδυνότητα της διαμονής εκατοντάδων προσφύγων και παράτυπων μεταναστών στα κλειστά εργοστάσια, σε ΑΒΕΞ και Λαδόπουλο.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Μέσα στην εβδομάδα, εκτός των υπαλλήλων στα σώματα ασφαλείας, κινητοποιούνται και πάλι οι κάτοικοι στις νότιες συνοικίες. Η κατάσταση στην περιοχή φαίνεται ότι έχει ήδη ξεφύγει από τον έλεγχο, καθώς, από τη μια οι αλληλέγγυοι και από την άλλη ακραία στοιχεία, ετοιμάζονται να αναλάβουν δράση. Οι μεν υπέρ των προσφύγων, οι δε υπέρ της εκκαθάρισης της παραλιακής. Το Σάββατο, στην έδρα του νοτίου διαμερίσματος, στα Ζαρουχλέικα, έγινε κινητοποίηση αναρχικών υπέρ των μεταναστών με φέιγ – βολάν και συνθήματα.

Από την άλλη πλευρά, οι σύλλογοι των κατοίκων θεωρούν ότι αυτή η προσπάθεια βρίσκεται στην κατεύθυνση να «διαρραγεί» το μέτωπο με τις συλλογικότητες, που διεκδικούν άμεση δράση στην παραλιακή. Την ευθύνη για την κινητοποίηση στα Ζαρουχλέικα ανέλαβε η αυτοαποκαλούμενη αναρχική ομάδα «Δυσήνιος Ιππος». «Στην Πάτρα, εδώ και καιρό, προετοιμάζεται επιχείρηση – σκούπα σε βάρος των μεταναστών και προσφύγων της Αβέξ και του Λαδόπουλου. Μια επιχείρηση που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη με καθημερινές συλλήψεις, ενώ αναμένεται να ενταθεί το επόμενο διάστημα, έπειτα και από τις πρόσφατες εξαγγελίες του υπουργού Καταστολής Ν. Τόσκα, για εκκένωση των χώρων αυτών» αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία καταγγέλλεται ότι η εκκαθάριση είναι επιδίωξη «ρατσιστικών ομάδων».

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ

Προβληματισμένοι για πιθανή προβοκάτσια είναι, τα τελευταία 24ωρα, κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν αναλάβει να καθησυχάσουν τόσο τους κατοίκους ότι επίκειται λύση στην παραλιακή όσο και τους «αλληλέγγυους», σχετικά με την πιθανότητα για κάποια «επιχείρηση σκούπα» στην παραλιακή.

Τέλος, αξιόπιστες πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός της Κυβέρνησης το μεταναστευτικό στην Πάτρα απειλεί να δημιουργήσει ρήγμα, καθώς στελέχη των ΑΝΕΛ στην Αχαΐα κινούνται σε εντελώς διαφορετικό δρόμο από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

πηγή pelop

Σχόλια:

more recommended stories