ΠΑΤΡΑ: Το έργο “ARRIVAL CITIES” προχωρά στα επόμενα στάδια υλοποίησης

Το έργο “ARRIVAL CITIES” προχωρά στα επόμενα στάδια υλοποίησης

Με στόχο την ενημέρωση και την ενεργοποίηση για τα επόμενα στάδια υλοποίησης  του έργου «ARRIVAL CITIES» συναντήθηκε η τοπική ομάδα συνεργαζομένων φορέων (Urbact Local Group-ULG) με συντονιστή την ΑΔΕΠ ΑΕ. Η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στις 3 Νοεμβρίου 2016 στο χώρο της δημοτικής επιχείρησης μέσα σε κλίμα γόνιμου διαλόγου και ανταλλαγής σκέψεων.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην πληροφόρηση σχετικά με το 1ο θεματικό εργαστήριο που διοργανώθηκε στη Δρέσδη (21-23 Σεπτεμβρίου 2016) και στην ανάλυση επιμέρους βέλτιστων πρακτικών προς όφελος της κοινωνικής συνοχής. Όλο το συναφές υλικό είναι ήδη αναρτημένο στην ιστοσελίδα του έργου ((http://urbact.eu/arrival-cities), διαθέσιμο σε όλους. Η συνεδρίαση περιλάμβανε αξιολόγηση του εν λόγω εργαστηρίου καθώς και αρχικές ιδέες για το επερχόμενο μελλοντικό θεματικό εργαστήριο σε θέματα απασχόλησης και ένταξης των μεταναστών στην αγορά εργασίας (24-27 Ιαν 2017, Vantaa-FIN).

Το φυλλάδιο του έργου έχει συνταχθεί, παρουσιάστηκε και μοιράστηκε για περαιτέρω διάχυση. Ομοίως, το 1ο ενημερωτικό δελτίο του έργου είναι πλέον γεγονός – συζητήθηκε, δίνοντας έμφαση στο περιεχόμενό του, ειδικότερα ως την τιμητική παρουσίαση της πρωτοβουλίας της Πάτρας στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας 2016» – θεωρήθηκε χαρακτηριστικό παράδειγμα τοπικής συνέργειας προς όφελος της καταπολέμησης των διακρίσεων και ανάδειξης της ισότητας σε μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς. Μέσω της ιστοσελίδας του έργου δίνεται η δυνατότητα εγγραφής στο ενημερωτικό δελτίο και παρακολούθησης των δράσεων.

Παράλληλα, το έργο είναι ενεργό με ομάδες στα κοινωνικά δίκτυα, στο facebook (Arrival Cities Network) και στο twitter (@arrivalcities) δίνοντας την ευκαιρία σε όποιον επιθυμεί να συμμετέχει ηλεκτρονικά, ενθαρρύνοντας την ανταλλαγή, την ευαισθητοποίηση και τη συνεργασία.

Προτεραιότητα στην παρούσα φάση είναι η οργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης στην Πάτρα. Ο στόχος είναι διττός, να παρουσιαστεί το έργο ARRIVAL CITIES σε επιμέρους φορείς με συναφές ενδιαφέρον και να εγκαινιαστεί ο σχεδιασμός του τοπικού σχεδίου δράσης ως μια ανοικτή διαδικασία για όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, που επιθυμούν να συμβάλουν.

Το έργο “ARRIVAL CITIES” συντονίζεται από το Δήμο Amadora (Πορτογαλία), χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα URBACT III (2014-2020), στον άξονα 1.1.2 «Βελτίωση του σχεδιασμού αειφόρων στρατηγικών ανάπτυξης των πόλεων» και υλοποιείται από συνολικά δεκαμελές εταιρικό σχήμα φορέων από τη  Λετονία, Ισπανία, Φιλανδία, Iταλία, Γαλλία, Γερμανία και Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ΑΔΕΠ ΑΕ έχει διασυνδέσει το έργο με τη δραστηριοποίηση της Πάτρας στο δίκτυο «ALDA: Ευρωπαϊκή Ένωση Τοπικής Δημοκρατίας» και στο δίκτυο «Διαπολιτισμικές πόλεις» του Συμβουλίου της Ευρώπης, ώστε να επιτευχθούν πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα ως προς τη διάχυση και την αξιοποίηση των προϊόντων του.

(Πληροφορίες: Χρύσα Γεραγά / email: [email protected] / τηλ: 2610-361743, 746).

Σχόλια:

more recommended stories