ΠΑΤΡΑ: Ανήλικοι ΡΟΜΑ “αλωνιζουν” στα καταστηματα της πόλης (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΑΤΡΑ: Ανήλικοι ΡΟΜΑ “αλωνιζουν” στα καταστηματα της πόλης (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια παρέα ανηλίκων παιδιών, το πολύ 11 χρονών, αναστατώνουν τις τελυταίες μέρες το κέντρο της Πάτρας. Τα πιτσιρίκια που προέρχονται από οικογένειες ΡΟΜΑ κατεβαίνουν στο κέντρο και κινούνται ομαδικά …ξαφρίζοντας με κάθε ευκαιρία που θα τους δοθεί, οτιδήποτε πολύτιμο βρουν στο δρόμο τους, στις προθήκες των καταστημάτων ή σε πάγκους έξω από αυτά.

Η κάμερα του thebest.gr όπως βλέπετε στο παραπάνω βίντεο κατέγραψε καρε καρε τη δράση τους.

Στο παραπάνω βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα ένας οκτάχρονος να επιχειρεί να κλέψει ένα μπρελόκ-κόσμημα. Αντιλαμβάνεται τις κινήσεις μας, κάποιος από την παρέα φωνάζει – για παραπλάνηση των περαστικών – “ε, τι κάνεις κλέφτης είσαι;” και εξαφανίζονται τρέχοντας κατα μήκος του πεζοδρομίου.

Η κάμερα του thebest.gr ακολούθησε για μόλις 200 μέτρα τις κινήσεις των μικρών που χωρίς καμία επίβλεψη μεγαλύτερου μπαινόβγαιναν σε εμπορικά καταστήματα της οδού Κορίνθου. Σαν να πρόκειται για παιχνίδι, κινούνται μαζί, φωνάζουν και τρέχουν. Στόχος τους είναι τιμαλφή, χρήματα, ακόμη και παιχνίδια.

Οι καταστηματάρχες του κέντρου έχουν όλοι να πουν τη δική τους εμπειρία από το φαινόμενο το οποίο συμβαίνει σε καθημερινή σχεδόν βάση.

Πηγή: thebest.gr
Σχόλια:

more recommended stories