Πάτρα: Επαναδρομολογούνται στα τέλη Αυγούστου τα λεωφορεία του προαστιακού, μετά τις πιέσεις της τοπικής κοινωνίας προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Η απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, να αναστείλει για ένα μήνα, από τις 11 Αυγούστου έως και τις 11 Σεπτεμβρίου τα δρομολόγια των λεωφορείων που έχουν ανταπόκριση από τη στάση του προαστιακού στον Καστελόκαμπο, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας. Όπως έγραψε το thebest.gr, με τη διακοπή των δρομολογίων ανταπόκρισης, έμεναν στον «αέρα» εκατοντάδες εργαζόμενοι κυρίως του Πανεπιστημίου και του Νοσοκομείου του Ρίου, που χρησιμοποιούν τον προαστιακό καθημερινά για να πάνε στη δουλειά τους, καθώς στο σταθμό του Καστελοκάμπου, γινόταν μετεπιβίβαση των επιβατών του προαστιακού σε λεωφορείο, που τους μετέφερε στο νοσοκομείο και στο πανεπιστήμιο και το αντίστροφο.

Μετά την αντίδραση που υπήρξε από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναθεώρησαν την απόφασή τους και όπως ανακοίνωσαν τα δρομολόγια των λεωφορείων θα επαναλειτουργήσουν από τις 29 Αυγούστου.

Αυτό προκύπτει από την απαντητική επιστολή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς τον κ. Βασίλειο Γκλαβά, διαχειριστή της ομάδας του FB «Φίλοι Προαστιακού Σιδηροδρόμου Πατρών», ο οποίος είχε στείλε σχετική επιστολή διαμαρτυρίας.

Η επιστολή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει ως εξής:

«Αναφορικά με την επιστολή σας της 09.08.2016, σχετικά με την αναστολή των δρομολογίων του τροφοδοτικού λεωφορείου, που συνδέει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και το Πανεπιστήμιο με τον Προαστιακό σιδηρόδρομο Πατρών, στη στάση Καστελλόκαμπος, σας γνωρίζουμε ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατέβαλλε και συνεχίζει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυσή του προβλήματος και εκτιμούμε πως από  29/8/2016, θα είμαστε σε θέση να επαναδρομολογήσουμε τη λεωφορειακή γραμμή.»

thebest.gr

Σχόλια:

more recommended stories