Στον «αέρα» έχει μείνει το θέμα των παιδικών χαρών, με πολλές από αυτές να έχουν κλείσει, καθώς ο δήμος έχει πάρει τα όργανα από αυτές, χωρίς όμως να τα έχει αντικαταστήσει ακόμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrasevents.gr o δήμος έχει προχωρήσει εν γνώσει του σε μία τέτοια κίνηση, έχοντας σαν σκοπό του να κλείσει προσωρινά όλες τις υπάρχουσες παιδικές χαρές, καμία εκ των οποίων δεν έχει την απαραίτητη πιστοποίηση.

Θα τις αντικαταστήσει, ωστόσο, με νέες παιδικές χαρές στα σημεία που υπήρχαν, αλλά και σε άλλα, οι οποίες αυτή τη φορά θα είναι πιστοποιημένες και θα τηρούν όλες τις προδιαγραφές που απαιτούνται.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο νόμος για τις παιδικές χαρές είναι αυστηρός, φτάνει ακόμα και μέχρι την σύλληψη του αντιδημάρχου ή του δημάρχου, εφόσον γίνει κάποιο ατύχημα γι’ αυτό και η δημοτική αρχή έχει αποφασίσει να τις κλείσει προσωρινά.

Οι νέες παιδικές χαρές που θα φτιαχτούν εκτός από τα όργανα που θα έχουν τα οποία και θα τηρούν τα μέτρα ασφαλείας θα είναι περιφραγμένες, θα είναι από δάπεδα με καουτσούκ και θα έχουν όλα τα υπόλοιπα που απαιτούνται για να λειτουργήσουν.

Το θέμα έχει εγκριθεί εδώ και ορισμένους μήνες από το δημοτικό συμβούλιο, με τον δήμο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να έχει 600.000 ευρώ διαθέσιμαγια τον σκοπό αυτό και για το όλο έργο.

Τα 600.000 ευρώ θα διατεθούν για την δημιουργία συνολικά 140 πιστοποιημένων παιδικών χαρών, με τις μελέτες να βρίσκονται στο στάδιο ολοκλήρωσης από τους μηχανικούς του δήμου.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν μέσα στο επόμενο διάστημα όταν ολοκληρωθούν οι μελέτες, καθώς η όλη διαδικασία απαιτεί χρόνο. Χρόνος βέβαια που ήδη έχει χαθεί, με πολλές συνοικίες της Πάτρας να έχουν μείνει για αρκετό καιρό χωρίς παιδικές χαρές, από την στιγμή που αυτές που υπήρχαν ήταν επικίνδυνες για την ασφάλεια των παιδιών.