Σε στάση αναμονής βρίσκονται στον Δήμο Πατρέων, περιμένοντας να ενημερωθούν για τις αποφάσεις της συγκυβέρνησης για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Πρόκειται για το θέμα που απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο, πριν από 10 περίπου μέρες με τον Δήμο να τονίζει την ανάγκη παραμονής των δομών του προγράμματος στο πλαίσιο των υπηρεσιών της τοπικού φορέα.

Οι προθέσεις της συγκυβέρνησης είναι να προχωρήσει στην διάσπαση του προγράμματος σε ξεχωριστές υπηρεσίες οι οποίες θα λειτουργούν από ΜΚΕ ή και από ιδιώτες, αφαιρώντας το από τις αρμοδιότητες του Δήμου και αφήνοντας στον «αέρα» ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων.

«Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει την θέση μας πάνω στο ζήτημα αυτό και είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων που ζητούν να παραμείνει το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στις αρμοδιότητες των δήμων, αλλά και να προσληφθούν ως μόνιμο προσωπικό στην τοπική αυτοδιοίκηση» τονίζει στο patrasevents.gr ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού Θόδωρος Τουλγαρίδης.

«Περιμένουμε όμως και από την κυβέρνηση μία ξεκάθαρη θέση στο όλο ζήτημα. Οι υπηρεσίες του κοινωνικού τομέα έχουν ανάγκη από μόνιμο προσωπικό και οι ανάγκες του προγράμματος θα πρέπει να καλύπτονται μέσω κρατικής χρηματοδότησης».

Σύμφωνα όμως με τις πληροφορίες που φτάνουν στη Μαιζώνος η συγκυβέρνηση προτίθεται να εντάξει το «Βοήθεια στο Σπίτι» είτε σε προγράμματα ΕΣΠΑ, είτε να εξασφαλίσει την χρηματοδότηση του μέσω του ΕΤΑΑ. Κάτι που έρχεται σε αντίθεση με όλα τα παραπάνω.

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» έχει 12 χρόνια συνεχούς λειτουργίας στις κοινωνικές υπηρεσίες της χώρας, απασχολεί 16 εργαζόμενους στην Πάτρα και αυτή τη στιγμή παρέχει τις υπηρεσίες του σε περίπου 420 συμπολίτες που έχουν ανάγκη.

Πηγή: patrasevents.gr