Βανδάλισαν το άνθινο ρολόι στην πλατεία Τριών Συμμάχων

Άγνωστοι βανδάλισαν την νύχτα, ένα από τα τοπόσημα της Πάτρας, το  άνθινο ρολόι στην πλατεία Τριών Συμμάχων.

Προχθές τη νύχτα, προσπάθησαν να το καταστρέψουν, αλλά οι ζημιές ήταν μικρές και επιδιορθώθηκαν άμεσα από τους εργαζόμενους της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου. Απόψε όμως, προσπάθησαν να ολοκληρώσουν το «έργο» τους, πάτησαν πάνω στους λεπτοδείχτες και κατέστρεψαν τον άξονα του ρολογιού.

Συνεργεία του Δήμου, μετέφεραν τον μηχανισμό στο συνεργείο, όμως τα υλικά για την επισκευή του, δεν είναι άμεσα διαθέσιμα.

Υπενθυμίζεται, ότι το άνθινο ρολόι, αποκαταστάθηκε και επανατοποθετήθηκε τον περασμένο Ιούλιο, δεσπόζοντας και πάλι ολάνθιστο στην πλατεία Τριών Συμμάχων. Είναι έργο του ωρολογοποιού Δημήτρη Δρακόπουλου και συνδέεται για περισσότερο από μισό αιώνα άρρηκτα με την πλατεία. Η λειτουργία του ρολογιού παρουσίαζε προβλήματα τα τελευταία χρόνια, τα οποία είχαν προκληθεί από τη φυσική φθορά, αλλά και λόγω βανδαλισμών. Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία από τον συμπολίτη μας με ειδικές γνώσεις Λεωνίδα Σκούτα, αφορούσαν στην κατασκευή βάσης για τον μηχανισμό, στην ανακατασκευή του μηχανισμού (αντικατάσταση καταστραμμένων γραναζιών, επισκευή λοιπών γραναζιών, επισκευή των εδράνων, αντικατάσταση όλων των ρουλεμάν και επιπλέον βελτιωτικές τροποποιήσεις όπως αντικατάσταση αξόνων και τοποθέτηση ρουλεμάν), του ηλεκτρικού μοτέρ και όλων των ηλεκτρολογικών, αλλαγή των λιπαντικών και επισκευή και επίστρωση με ηλεκτροστατική βαφή των δεικτών, του κουβουκλίου,  του μηχανισμού και της βάσης.

Επειδή τα φαινόμενα καταστροφών κοινόχρηστων χώρων, που οι εργαζόμενοι αναπλάθουν και ο Δήμος παραδίδει στους δημότες, ούτε μεμονωμένα ούτε τυχαία είναι, η Δημοτική Αρχή απευθύνεται στους δημότες, στους συλλόγους και σε κάθε αρμόδιο να προστατεύσουν την περιουσία που ανήκει σε όλους, ώστε να αποτρέπονται ενέργειες που στρέφονται τελικά κατά του λαού, αφού του στερούν την ικανοποίηση των αναγκών του, αλλά και του δικαιώματός του, να ζει σ’ ένα περιβάλλον όμορφο.

Σχόλια:

more recommended stories