To ραντεβού του κεφιού έφτασε – Το Σάββατο στις 21.00 η τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2016 – Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες

Η μεγάλη στιγμή της τελετής έναρξης του Πατρινού καρναβαλιού 2016 επιτέλους φτάνει.

Αυτό το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016, στις 9 το βράδυ, στην πλατεία Γεωργίου Α΄ θα πραγματοποιηθεί το τελετουργικό, το οποίο θα ξεκινήσει με τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη και τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου «Πατρινό Καρναβάλι» να κηρύττουν την έναρξη της φετινής αποκριάτικης περιόδου που θα διαρκέσει έως την τελευταία Κυριακή 13 Μαρτίου (θα προηγηθεί η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου γύρω στις 12.30 το μεσημέρι του Σαββάτου στον Δήμαρχο, το οποίο θα φέρουν με πομπή καρναβαλιστές και τα μέλη της γνωμοδοτικής και της κριτικής επιτροπής που θα ξεκινήσει στις 11.30 το πρωί από την πλατειούλα Αγίου Γεωργίου).

Το δεύτερο μέρος και πιο βασικό της τελετής έναρξης όπως περιγράφηκε και στην συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Πέμπτης στο δημαρχείο, θα είναι φυσικά η open air συναυλία, με τη συμμετοχή 106 μουσικών, χορευτών, τραγουδιστών (καταξιωμένων επαγγελματιών αλλά και ταλαντούχων ερασιτεχνών καλλιτεχνών), ένα παγκόσμιο σχεδόν σμίξιμο, μια οικουμενική συνάντηση μουσικών από 6 χώρες που θα τονίσουν την ειρηνική και δημιουργική συνύπαρξη ανοίγοντας το Πατρινό Καρναβάλι. Έντονο θα είναι και το Πατρινό χρώμα, αφού θα συμμετάσχουν πολλοί μουσικοί από την πόλη της Πάτρας αναδεικνύοντας την τοπική καλλιτεχνική δημιουργία.

Τίτλος της συναυλίας θα είναι «Τα κρουστά της ειρήνης» ενώ η διάρκεια της, όπως είπε ο δεξιοτέχνης των κρουστών μουσικών οργάνων Νίκος Τουλιάτος που θα έχει τον συνολικό καλλιτεχνικό συντονισμό και ευθύνη της τελετής, θα είναι γύρω στη μιάμιση ώρα.

Θα ακολουθήσει μουσικό χορευτικό πρόγραμμα από dj μέχρι αργά τη νύχτα (θα παίξουν οι dj Στέλιος Αποστολόπουλος, Gogos, Luigi και Sarantis ενώ νωρίτερα θα ερμηνεύσουν δύο τραγούδια – έκπληξη το συγκρότημα Nigma, το γκρουπ Ilito και ο Πατρινός ερμηνευτής Νίκος Αδάμ).

Όλα τα parties της «Έναρξης» του καρναβαλιού στην Πάτρα!

Η φετινή Ημέρα Έναρξης όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, φιλοδοξεί να αναδείξει τα γνήσια χαρακτηριστικά του Πατρινού Καρναβαλιού εμπλέκοντας όλες τις ηλικίες και δίνοντας το κάλεσμα για ένα πάνδημο πανηγύρι και προσφέροντας μια εξαιρετική ευκαιρία για τους Πατρινούς να κατέβουν στο κέντρο της πόλης, να ξεδώσουν και να το ρίξουν έξω, μακριά από εσωστρέφειες και συμβάσεις.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα των δράσεων της Ημέρας έναρξης του Πατρινού καρναβαλιού, το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016.

ΤΕΛΑΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΟ ΛΑΒΑΡΟ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Οι δράσεις θα αρχίσουν από τις 10 το πρωί με το μουσικό άρμα και τον τελάλη να δίνουν γιορτινή ατμόσφαιρα διαλαλώντας το χαρούμενο μήνυμα της έναρξης στη διαδρομή: Πετρωτό – Πατρών Κλάους – Κουκούλι – Γεν. Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας – Μαρούδα – Γούναρη – Μπουκαούρη – Γερμανού, Αρχαίο Ωδείο.

Στις 12 το πρωί με αφετηρία το Ρωμαϊκό Ωδείο θα ξεκινήσει η πομπή του τελάλη και της συνοδείας του (μεταμφιεσμένων καρναβαλιστών και μελών της Γνωμοδοτικής Επιτροπής) με κατεύθυνση το Δημαρχείο της Πάτρας, που θα αναστατώσει ευχάριστα τους δρόμους της πόλης ακολουθώντας τη διαδρομή: Αρχαίο Ωδείο – Γερμανού – Αγ. Νικολάου – Κορίνθου – Κολοκοτρώνη – Μαιζώνος – Πλατεία Γεωργίου, Μαιζώνος -Δημαρχείο.

Εκεί στις 12.30 περίπου το μεσημέρι θα γίνει σε κλίμα γενικής ευθυμίας η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη υπό τους αποκριάτικους παιανισμούς της Μπάντας του Δήμου και μέσω ρίψεων σοκολατών από τους συλλόγους των σοκολατοριχτών: «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες» και «Σοκολατοπαίκτες», που θα μας δώσουν την πρώτη φετινή δόση του παραδοσιακού γλυκού εθίμου.

Το λάβαρο του Πατρινού Καρναβαλιού 2016 θα εγκατασταθεί από τον Δήμαρχο στο Δημαρχείο σηματοδοτώντας εμβληματικά τη μεγάλη γιορτή της καρναβαλικής πρωτεύουσας, παραμένοντας εκεί μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων, στις 13 Μαρτίου.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» καλεί τους καρναβαλιστές να μεταμφιεστούν και να φορέσουν τον καλύτερο καρναβαλικό εαυτό τους και να προσέλθουν στις 11.30 πμ στο Αρχαίο Ωδείο για να διαλαλήσουν όλοι μαζί το μήνυμα της χαράς στην πόλη της Πάτρας στην 1η αυτή πομπή της χρονιάς.

ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΗΧΟ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ

Το ραντεβού θα ανανεωθεί για τις 9 το βράδυ στην πλατεία Γεωργίου Α΄, την πλατεία του Πατρινού Καρναβαλιού, που θα μεταμορφωθεί σε πεδίο διασκέδασης, ευρηματικών και πρωτότυπων καλλιτεχνικών δρωμένων.

Εκατόν έξι μουσικοί, χορευτές, τραγουδιστές θα δώσουν μια θεαματική και δυναμική μουσική διάσταση στην τελετή έναρξης. Έντονο θα είναι το πατρινό χρώμα, αφού συμμετέχουν πολλοί μουσικοί από την πόλη μας.

Συμμετέχουν:

-Η ομάδα κρουστών των Ολυμπιακών αγώνων ΗΧΟΔΡΑΣΗ

Κυριακή Τσακιρίδου

Βασίλης Παπανικολάκης

Γιώργος Χιντιράκης

Νίκος Τουλιάτος

– Η ομάδα Αφρικάνικων & Ελληνικών Κρουστών To group του Λευτέρη Γρηγορίου και τα Global Daoulia. Συμμετέχουν 10 μουσικοί και ο Σενεγαλέζος κρουστός Dyoba Ngom

-Η ομάδα Βραζιλιάνικων κρουστών Bloco Swingueira

Υπεύθυνος: Άγγελος Πολυχρόνου. Συμμετέχουν 10 μουσικοί

– Tο Κουβανέζικο γκρουπ Havana Tropical

Seidel Borges Τραγούδι

Yussef Beato Τυμπάλες, Φωνή

Javier Rico Gongas, Φωνή

Adam Androu Πιάνο

– Ομάδα Κρουστών με βαρέλια Croussis

συμμετέχουν 50 άτομα (20 από την δραματική σχολή Δήλος, 20 από την δραματική σχολή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και 10 από την σχολή ντραμς του Βαγγέλη Γκούμα «Δίηχο»).

Μουσικοί σολίστ

1. Σοφία Ανδριανού Τραγούδι

2. Δημήτρης Καραγιάννης Σαξόφωνο

3. Στέλιος Γενεράλης Κρουστά

4. Αλίκη Μπουλταδάκη (πρώην αθλήτρια της Ρυθμικής Γυμναστικής-μέλος της Εθνικής Ελλάδος Ρυθμικής Γυμναστικής) Χορός

5. Μαρουτσέλα Γασπαράτου μέτζο σοπράνο Τραγούδι

6. Φανή Τσαϊλάκη (από την Πάτρα) Τραγούδι

7. Έλενα Φέντκο Πιάνο

8. Μαρία Καραμάνη (από την Πάτρα) Τραγούδι

9. Νάντια Ανθοπούλου (από την Πάτρα) Τραγούδι

10. Ηλίας Λαμπρόπουλος (από την Πάτρα) Πνευστά

11. Νίκος Πλέγας (από την Πάτρα) Πιάνο

12. Γιώργος Ρίζος Κιθάρα

Παίρνουν επίσης μέρος οι:

1. Ζωή Τηγανούρια Ακορντεόν

2. Simone Mongelli Κρουστά

3. Βαγγέλης Γκούμας (από την Πάτρα) Κρουστά.

Συνολικά 106 μουσικοί, χορευτές, τραγουδιστές από 6 χώρες (Ελλάδα, Σενεγάλη, Βραζιλία, Μεξικό, Κούβα και Ιταλία) μαζί και με την ομάδα κρουστών των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 της Αθήνας «Ηχόδραση» του Νίκου Τουλιάτου, επί σκηνής.

Καλλιτεχνική διεύθυνση-σκηνοθεσία τελετής έναρξης: Νίκος Τουλιάτος.

Ηχολήπτης, υπεύθυνος σχεδιασμού Αλέξανδρος Σκρεμύδας.

*Ο Δήμαρχος Πατρέων, στο πλαίσιο του τελετουργικού, θα κηρύξει την επίσημη έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2016, με τη δέουσα «καρναβαλική» επισημότητα και μέσω σοκολατοπόλεμου από τους πέντε συλλόγους των σοκολατοριχτών, στέλνοντας το χαρμόσυνο και αισιόδοξο μήνυμα της έναρξης του Καρναβαλιού σε όλη την Ελλάδα, ένα μήνυμα ειρήνης, αγώνα, ελπίδας και χαράς από τον κορυφαίο στο είδος του. θεσμό της χώρας.

Αμέσως μετά, με τον ήχο των κρουστών που παράγουν οι ομάδες κρουστών συμπληρωμένες από την ομάδα Croussis των 50 βαρελιών (θα είναι σπουδαστές δραματικών σχολών της Πάτρας και της Αθήνας), θα ξεκινήσει η συναυλία με τραγούδια από όλο τον κόσμο και τη συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών που σκοπεύουν να ξεσηκώσουν τον κόσμο.

Παρουσιάστρια της Τελετής Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού θα είναι η δημοσιογράφος Νατάσα Τραγουστή, που έχει συνδέσει την παρουσία της με αξέχαστες παλαιότερες στιγμές του θεσμού.

Η επιστροφή της Νατάσας Τραγουστή, που με μεγάλη όρεξη και με την ξεχωριστή γνώση της επανακάμπτει μετά από πολλά χρόνια στη μεγάλη γιορτή της Πάτρας, αποτελεί ένα επίσης ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της φετινής τελετής.

Όσο για τον ρόλο του Τελάλη που ήδη ξεκίνησε το κεφάτο «οδοιπορικό» του στους δρόμους της Πάτρας, φέτος ανατέθηκε στον Πατρινό ηθοποιό Δημήτρη Χουρδούμη.

Η Τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2016 πραγματοποιείται με την συνεργασία του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων και την υποστήριξη του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Επίσης πρέπει να σημειωθεί η συνεισφορά του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων.

*H Kοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» ευχαριστεί θερμά για την αφιλοκερδή και εθελοντική συμμετοχή τους τούς Αλίκη Μπουλταδάκη (πρώην αθλήτρια της Ρυθμικής Γυμναστικής-μέλος της Εθνικής Ελλάδος Ρυθμικής Γυμναστικής), Μαρουτσέλα Γασπαρινάτου μέτζο σοπράνο, την πιανίστα Έλενα Φέντκο, την ομάδα κρουστών με βαρέλια Croussis, τους τέσσερις djs Στέλιο Αποστολόπουλο, Gogos, Luigi και Sarantis, το συγκρότημα Nigma, το συγκρότημα Ilito και τον Πατρινό Νίκος Αδάμ και τους υποστηρικτές της τελετής έναρξης.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

-Το catering, που θα στηθεί στα καμαρίνια για τους καλλιτέχνες (Μέγαρο Λόγου και Τέχνης), είναι προσφορά της επιχείρησης «Απέναντι από το Ωδείο» της Σοφίας και Ντίνας Χαντζή.

-Το φόρεμα της μέτζο σοπράνο Μαρουτσέλας Γασπαράτου είναι χορηγία του καταστήματος Femina Femina Eπίσημο Ένδυμα-Νυφικά-Τσαλπατούρος Παναγιώτης.

-Τις κομμώσεις επιμελείται η Ελβίρα Κολόι (Elvira΄s Hair Studio)

-Το μακιγιάζ της μέτζο σοπράνο Μαρουτσέλας Γασπαράτου επιμελείται η Χρυσοθάλεια Μπονέλλη.

-Το μακιγιάζ της Αλίκης Μπουλταδάκη και της Νατάσας Τραγουστή επιμελείται η Ματίνα Πανταζίδου.

*Η τελετή έναρξης δεν θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ όπως είχε συμβεί σε παλιότερα έτη, ωστόσο θα μεταδοθεί από τοπικά τηλεοπτικά κανάλια όπως το Ionian.

Ο Νίκος Τουλιάτος και η “Ηχόδραση”.

Οι Bloco Swingueira.

Oι Κουβανέζοι Havana Tropical.

Oι Simone Mongelli και Νίκος Τουλιάτος.

Η Μαρουτσέλα Γασπαρινάτου.

Η Ζωή Τηγανούρια.

Το συγκρότημα του Λευτέρη Γρηγορίου.

 

thebest.gr

Σχόλια:

more recommended stories