Eγκαινιάζεται το Open Mall της Πάτρας – Σήμερα και αύριο οι εκδηλώσεις

Ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας έβαλε ένα στοίχημα. Να αλλάξει τον «αέρα» του εμπορικού κόσμου της Πάτρας, να τονώσει την αγορά, να δημιουργήσει την αίσθηση στον μέσο καταναλωτή πως η πόλη στην οποία ζει και εργάζεται δεν έχει να ζηλέψει το παραμικρό από άλλες αγορές μεγαλύτερων πόλεων. Το OpenMall ήταν ένα όνειρο, συζητείτο χρόνια, έγινε πραγματικότητα και άνοιξε τις πύλες του, τα Χριστούγεννα του 2015. Σήμερα και αύριο εγκαινιάζεται επίσημα και η παρουσία πολλών επιφανών προσκεκλημένων αποδεικνύει περίτρανα την σημαντικότητα της πρωτοβουλίας του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών.

Η μαραθώνια προσπάθεια για την κατασκευή του OpenMall (τα οποία έχουν υλοποιηθεί σε 6 πόλεις της χώρας) ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια και πέρασε από πολλά κύματα, ώσπου έφτασε στο σημείο της υλοποίησης. “Η ιδέα” όπως είχε δηλώσει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργος Ρώρος, “ήρθε με την εμπειρία διαφόρων πρωτοβουλιών, όπως το τρενάκι και οι δράσεις στην Αγίου Ανδρέου για ενίσχυση της εκεί αγοράς την εποχή που ο δρόμος είχε κλείσει. Ο κόσμος αγκάλιασε αυτές τις προσπάθειες και τότε σκεφτήκαμε ότι εν τη ενώσει η ισχύς. Δεν μπορεί πια ο καθένας μόνος του να πορεύεται. Είναι απαραίτητη η στήριξη και η συνεργασία, η αναζήτηση νέων τρόπων και νέων δρόμων ανάλογα με την εποχή. Και έτσι προχωρήσαμε αυτή την ιδέα”.

Η πολιτική δράση χρηματοδοτήθηκε τελικά από το ΕΣΠΑ μέσω Υπουργείου Ανάπτυξης. Είχε προηγηθεί η άρνηση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας πριν από 6 μήνες να περάσει το θέμα (ήταν το μόνο Δημοτικό Συμβούλιο στην Ελλάδα που δεν ψήφισε υπέρ της δημιουργίας ανοικτού εμπορικού κέντρου), με αποτέλεσμα να αλλάξει όλος ο σχεδιασμός.

Άν υπολογίσει κανείς ότι σε πόλεις όπως η Αθήνα το openmall έχει 80 καταστήματα και σε πόλεις όπως η Λάρισα, 90, η συμμετοχή 129 εμπόρων στην Πάτρα, αποτελεί εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανταπόκριση.

Πρόκειται για καταστήματα εντός του μεγαλύτερου μέρους του κέντρου της πόλης από Σαχτούρη έως Ζαΐμη και από Αγίου Ανδρέου έως Δημητρίου Υψηλάντου. Εκτείνονται δηλαδή σε όλο το πλάτος του εμπορικού κέντρου της πόλης και προσφέρουν το ίδιο ευρεία γκάμα προϊόντων, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες ενός καταναλωτή και προσφέροντας πλήθος προσφορών και δώρων, καθιστώντας την τοπική αγορά ανταγωνιστική των πολυκαταστημάτων που την …άλωσαν.

Με σύνθημα «την πόλη μου στηρίζω και κερδίζω» οι Πατρινοί θα έχουν να επιλέξουν αυτό που τους αρέσει αλλά και αυτό που τους συμφέρει, ενισχύοντας την δική τους αγορά, τους δικούς τους ανθρώπους.

Οι επιχειρήσεις θα έχουν προβολή στο διαδίκτυο ενώ θα υπάρχει σχετική σήμανση στις βιτρίνες των καταστημάτων και στους εισόδους των δρόμων που αντιστοιχούν στο «χάρτη» του δικτύου του OpenMall.

Το κέντρο του OpenMall, εκεί που υπάρχει η ηλεκτρονική πλατφόρμα ενημέρωσης των πολιτών, είναι το κτίριο του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας το οποίο, μέσω του προγράμματος, αποκτά ράμπες για ΑμεΑ αλλά και ασανσέρ.

Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν θα λειτουργούν στο κέντρο της Πάτρας και θα έχουν προβολή στο διαδίκτυο, ενώ θα υπάρχει και η σχετική σήμανση στις βιτρίνες των καταστημάτων και στους εισόδους των δρόμων που αντιστοιχούν στο «χάρτη» του δικτύου του OpenMall, στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Παράλληλα, οι επιχειρήσεις θα προχωρήσουν σε μία σειρά προσφορών προς τους καταναλωτές, που θα γνωστοποιούν με ποικίλους τρόπους στο αγοραστικό κοινό. Ειδική μέριμνα θα λαμβάνεται και για τις ευπαθείς ομάδες σε επίπεδο προσφορών και δώρων.

Οι προσφορές θα γίνονται με το σύστημα των πόντων που θα αντιστοιχούν σε ευρώ.

Για να μπορέσει κάποιος καταναλωτής να γίνει δικαιούχος των προσφορών θα πρέπει πρώτα να εγγραφεί στο ανοικτό πολυκατάστημα, να γίνει μέλος του δικτύου των καταστημάτων που ανήκουν σε αυτό, παίρνοντας την κάρτα και κάνοντας τα ψώνια του.Τα event θα είναι μέσα στο πρόγραμμα καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑTHΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Παρασκευή 3/6/2016

20:30’ Ανοικτή Συναυλία στην Πλ. Γεωργίου Α’ με το συγκρότημα Passepartout.

Σάββατο 4/6/2016

11:30: Εγκαίνια του ΑΚΕ Πάτρας (PatrasOpenMall) Μαιζώνος& Πλ. Γεωργίου Α’ Επίσκεψη σε καταστήματα του PatrasOpenMall.
12:00: Εγκαίνια του κέντρου λειτουργίας του PatrasOpenMall στα γραφεία του ΕΕΣΠ (Πλ. Γεωργίου Α’ 25) και της υποδομής πρόσβασης ΑΜΕΑ (Πλατφόρμα μεταφοράς ΑΜΕΑ, Ανελκυστήρας)
12:10: Ρώρος Γεώργιος – Πρόεδρος ΕΕΣΠ Παρουσίαση του ΑΚΕ Πάτρας (PatrasOpenMall)
12:20: Χαιρετισμοί Περιφερειάρχη, Δημάρχου, Βουλευτών, Φορέων.
12:30: Κορκίδης Βασίλειος – Πρόεδρος ΕΣΕΕ. Εισήγηση με θέμα « Ο ρόλος της Μικρομεσαίας Επιχείρησης στην ανασυγκρότηση της Εθνικής Οικονομίας)
12:50: Παρέμβαση Παπαδεράκη Αντώνιου – Γ.Γ. Εμπορίου & Καταναλωτή.
13:00: Συζήτηση – Ερωτήσεις.

Σχόλια:

more recommended stories