9.000 Πατρινοί αμέλησαν τις προθεσμίες του Κτηματολογίου και χάνουν τα ακίνητά τους

9.000 Πατρινοί αμέλησαν τις προθεσμίες του Κτηματολογίου και χάνουν τα ακίνητά τους

Δώδεκα χρόνια πέρασαν από τον πρώτο κύκλο δηλώσεων του Κτηματολογίου στην Πάτρα. Οσοι ιδιοκτήτες – και είναι εντυπωσιακά πολλοί- δεν θα έχουν κατοχυρωθεί στο Κτηματολόγιο, χάνουν το ακίνητό τους. Μετά, μόνο αποζημίωση θα μπορούν να πάρουν, κι όποτε την πάρουν.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, αγγίζουν τις 9.000 τα «αγνώστου ιδιοκτήτη» ακίνητα στην Πάτρα που θα περιέλθουν στο Ελληνικό Δημόσιο εάν οι νόμιμοι κάτοχοί τους δεν τα δηλώσουν μέχρι την 30η Μαρτίου 2016.

Ιδιοκτήτες και φορείς θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλες τις λεπτομέρειες και να λύσουν τις απορίες τους, στην αποψινή (19:00) εκδήλωση με θέμα: «Το Κτηματολόγιο στην Πάτρα», την οποία διοργανώνει η «Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση ΑΕ» (ΕΚΧΑ ΑΕ), σε συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων.

Οι παρευρισκόμενοι θα πληροφορηθούν για τα συμπεράσματα που προκύπτουν από το κτηματολογικό έργο στην Πάτρα, για κρίσιμα ζητήματα λίγο πριν τις οριστικές εγγραφές, τις αλλαγές για τους ιδιοκτήτες, τις διαδικασίες και τις προθεσμίες που εκπνέουν.

dete

Σχόλια:

more recommended stories