2ο ΕΠΑΛ Πάτρας – 2η διακρατική συνάντηση στη Βιέννη της Αυστρίας

2ο ΕΠΑΛ Πάτρας – 2η διακρατική συνάντηση στη Βιέννη της Αυστρίας

Την εβδομάδα 15-21 Απριλίου 2018 το 2ο ΕΠΑΛ Πάτρας συμμετείχε στη Βιέννη της Αυστρίας στη δεύτερη διακρατική συνάντηση στο πλαίσιο υλοποίησης του εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού προγράμματος Στρατηγικών Συμπράξεων αποκλειστικά μεταξύ σχολείων KA219 – Erasmus+ 2017 (Τομέας Σχολικής Εκπαίδευσης) με τίτλο «My career in Europe» και κωδικό 2017-1-FR01-KA219-037378. Στη συνάντηση εκπροσωπήθηκαν με δύο εκπαιδευτικούς και τρεις μαθητές τα σχολεία:

  1. Lycée Edme  Bouchardon, Chaumont, France
  2. Profesionalna Tehnicheska Gimnaziya “N.Y.Vaptsarov”, Vratsa, Bulgaria
  3. Moletu Gimnazija, Moletai, Lithuania
  4. 2nd Vocational School of Patras, Patras, Greece
  5. Bundeshandelsakademie Wien 11, Vienna, Austria

Το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από τους μαθητές Αργυρόπουλο Κωνσταντίνο, Λυμπερόπουλο Δημήτριο, Τσουραπάκη Ελευθέριο και τις εκπαιδευτικούς Τσάκου Βασιλική και Μητσάλη Παρασκευή.

Το πρόγραμμα είναι τριετές και λήγει το 2020. Η πρώτη διακρατική συνάντηση διεξήχθη στο 2ο ΕΠΑΛ Πάτρας την περίοδο 13-17 Νοεμβρίου 2017 ενώ η επόμενη (τρίτη) συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την περίοδο 14-20 Οκτωβρίου 2018 στη Βράτσα της Βουλγαρίας.

Στη Βιέννη οι μαθητές φιλοξενήθηκαν από τις οικογένειες των αυστριακών μαθητών. Τα πρωινά συμμετείχαν στις εργασίες του προγράμματος στο αυστριακό σχολείο Bundeshandelsakademie und Bundeshandelsschule Wien 11. Ενημερώθηκαν για το εκπαιδευτικό σύστημα της Αυστρίας και των υπολοίπων χωρών ενώ παρουσίασαν και οι ίδιοι το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Παρουσίασαν στις υπόλοιπες χώρες την Ελλάδα και την Πάτρα και πρόσφεραν προϊόντα της Πάτρας. Επίσης, παρουσίασαν το λογότυπο του προγράμματος που είχαν δημιουργήσει στο 2ο ΕΠΑΛ Πάτρας.

Οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στην πόλη της Βιέννης και τα κυριότερα αξιοθέατά της. Σημαντικότατες ήταν οι επισκέψεις στον ΟΗΕ (η Βιέννη είναι μία από τις 4 πόλεις παγκοσμίως που στεγάζεται ο ΟΗΕ), στο Αυστριακό Κοινοβούλιο, στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης καθώς και στη νέα πανεπιστημιούπολη της Βιέννης.

Στον ΟΗΕ

Στο Αυστριακό Κοινοβούλιο

Οι μαθητές μας αποκόμισαν πολλαπλά οφέλη, εδραίωσαν φιλίες που θα κρατήσουν μια ζωή και είχαν τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν έναν άλλο τρόπο ζωής, ζώντας με μια άλλη ευρωπαϊκή οικογένεια για μία εβδομάδα.

Εμείς από την πλευρά μας, ως καθηγητές του 2ου ΕΠΑΛ Πάτρας, θα φροντίσουμε η εμπειρία τους να μεταλαμπαδευτεί στους συμμαθητές τους και θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας να βελτιωνόμαστε και να παρέχουμε στα παιδιά μας όλο και υψηλότερου επιπέδου μάθηση και διαπαιδαγώγηση.

Ο Δ/ντής του 2ου ΕΠΑΛ Πάτρας

Γιαννακόπουλος Γ. Κων/νος

Σχόλια:

more recommended stories