12.000 μικροί καρναβαλιστές πλημμύρισαν το κέντρο της Πάτρας (ΕΙΚΟΝΕΣ)

12.000 μικροί καρναβαλιστές πλημμύρισαν το κέντρο της Πάτρας (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Ολοκληρώθηκε η παρέλαση των μικρών Καρναβαλιστών της Πάτρας. Πάνω από 12.000 μικροί καρναβαλιστές με συνοδούς κατανεμημένοι σε 115 ομάδες συμμετοχής, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο συμμετοχής, χάρισαν χρώμα και χαμόγελα στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας.

Τα άρματα

Στην παρέλαση θα δούμε και άρματα του Καρναβαλιού των Μικρών, στα οποία υπάρχουν τρία νέα που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά.

Πρόκειται για τον «Καρναβαλάκο», που η μορφή του αποτυπώνει τον τζίτζικα, τη μασκότ του Πατρινού Καρναβαλιού πάνω σε ένα άλογο, το «Κουτάβι» (και οι δυο δημιουργίες του Νεκτάριου Σαρηγιάννη και η «Τοσοδούλα», που βασίζεται στο ομώνυμο παραμύθι, δημιουργία του Παντελή Χατζόπουλου, ενώ θα παρελάσουν και τα παλαιότερα «Ζουζούνι», «Κάστρο» και «Ποσειδώνας».

Στο τέλος… σοκολατοπόλεμος

Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι ομάδες συμμετοχής σκορπίζοντας χρώματα, φαντασία, χιούμορ, αθωότητα και αστείρευτο κέφι και χαρά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος στην παρέλαση συμμετέχουν 12 ομάδες εκτός Πατρών και συγκεκριμένα από Ιωάννινα, Πύργο, Ναύπακτο, Δύμη, Ριόλο, Κάτω Αχαϊα, Αλισσό, Μαζαράκι, ενώ το Χαμόγελο του Παιδιού θα συμμετάσχει και με τμήματα εκτός Πατρών. Συμμετέχουν δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, σχολές χορού, τοπικοί σύλλογοι, ΚΔΑΠ ΜΕΑ, το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Το Καρναβάλι των Μικρών έχει καταξιωθεί ως μια από τις πιο ζωντανές και ελπιδοφόρες ενότητες του Καρναβαλιού και συνδέεται άμεσα και καθοριστικά με το μέλλον του καρναβαλιού, αφού μέσα από τις τάξεις του διαμορφώνεται στα παιδιά, με ευαισθησία και συγκροτημένα βήματα, η συνείδηση του σωστού αυριανού καρναβαλιστή.

Καρναβάλι των Μικρών! Οι πρώτες φωτογραφίες πριν την εκκίνηση! Στην πλ. Ομονοίας το ραντεβού!  Με σύμμαχο τον καλό καιρό

πηγή: thebest.gr, dete.gr
Σχόλια:

more recommended stories