Χρέη για κλήσεις 20 χρόνων, μπλοκάρουν τη φορολογική ενημερότητα Πατρινών!

[quote_regular name=”” icon_quote=”no”][/quote_regular]Το θέμα της στέρησης από το Δήμο της φορολογικής ενημερότητας δημοτών για χρέη τους έθεσε με ερώτησή του προς το Δήμαρχο Πάτρας ο Δημ. Σύμβουλος Ηλίας Γκοτσόπουλος, στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το ζήτημα απασχολεί εκατοντάδες συμπολίτες μας, ο αριθμός των οποίων καθημερινά αυξάνεται. Πολλοί εξ’ αυτών μη έχοντας γνώση των χρεών, μιας και λόγω δυσλειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών δεν ενημερώθηκαν ποτέ, μαθαίνουν για τα χρωστούμενα μόλις τύχει να χρειαστούν φορολογική ενημερότητα.

Τα ποσά, που αφορούν κυρίως κλήσεις παρκαρίσματος, είναι συχνά προσαυξημένα κατά το διπλάσιο και έχουν βεβαιωθεί ακόμη και πριν 20 χρόνια!!!

Ο κ. Γκοτσόπουλος συμβουλεύει τους δημότες να αναζητήσουν οι ίδιοι τυχόν οφειλές τους, επισκεπτόμενοι τις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου, πριν τις ανακαλύψουν όταν θα «καίγονται» για φορολογική ενημερότητα.
Η ερώτηση του Δημοτικού Συμβούλου έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ του Δημοτικού Συμβούλου Πάτρας Ηλία Γκοτσόπουλου Δάσκαλου

“κ. Δήμαρχε,
τις τελευταίες μέρες πληθαίνουν οι περιπτώσεις συμπολιτών μας οι οποίοι επιχειρώντας να αποκτήσουν φορολογική ενημερότητα διαπιστώνουν ότι αυτή έχει μπλοκαριστεί από το Δήμο λόγω χρεών τους, τα οποία κυρίως προέρχονται από κλήσεις στάθμευσης.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το ποσό της αρχικής οφειλής έχει διπλασιαστεί λόγω των προσαυξήσεων, ενώ αρκετοί οφειλέτες δεν είχαν καν γνώση της οφειλής τους, λόγω και αδυναμίας των δημοτικών υπηρεσιών. Υπάρχει μάλιστα περίπτωση συμπολίτη μας, ο οποίος στις αρχές του καλοκαιριού είχε λάβει διαβεβαίωση από τις οικονομικές σας υπηρεσίες, περί μη οφειλής και μόλις προ ημερών ανακάλυψε έκπληκτος ότι ο Δήμος του είχε στερήσει την ενημερότητα λόγω χρεών και προσαυξήσεων από παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. Σημειώνω ότι οι σχετικές κλήσεις είχαν βεβαιωθεί προ εικοσαετίας περίπου!

Αφού ξεκαθαρίζω εξ’ αρχής ότι, δεν υπερασπίζομαι σε καμιά περίπτωση την ασυνέπεια του οποιουδήποτε πολίτη, θεωρώ ότι ο Δήμος όφειλε να έχει ενημερώσει τους οφειλέτες για τα χρέη τους και τις επαπειλούμενες προσαυξήσεις αυτών. Σε τέτοια περίπτωση θα μπορούσαν ήδη από την περσινή χρονιά να είχαν ενταχτεί στο νόμο που ίσχυε, ώστε να καθίστατο δυνατή η διαγραφή των προσαυξήσεων και η ρύθμιση της οφειλής. Αυτή την ευκαιρία όμως, με ευθύνη του Δήμου, την έχασαν.

Ερωτάσθε,
πώς προτίθεσθε να αντιμετωπίσετε το ζήτημα, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τη γενικότερη οικονομική κατάσταση των πολιτών, όσο και τις δυσλειτουργίες της δημοτικής μηχανής.”

Σχόλια:

more recommended stories