Αν φτιάχναμε μία λίστα με τις αιτίες που έχουμε φτάσει ως εδώ, αναλύαμε τους λόγους που η κοινωνία αντιμετωπίζει τόσα και τόσα προβλήματα και τις αιτίες που η νεολαία μοιάζει να είναι χαμένη, χωρίς σημάδια προοπτικήςκαι δυναμικής στον τόπο της θα χάναμε το μέτρο…

Σε αυτή την λίστα θα έπρεπε σίγουρα να τοποθετήσουμε τον ωχαδερφισμό(αυτό το γνωστό δεν βαριέσαι), την έλλειψη ενδιαφέροντος για τον συνάνθρωπο και τον διπλανό μας και το νοιάξιμο μόνο για την πάρτη μας, άντε και για τους δικούς μας ανθρώπους.

Βλέπετε, η σύγχρονη έννοια της κρίσης είναι κατά βάση οικονομική, όμως υπήρχε μία προγενέστερη που κλωσούσε επί χρόνια τα αυγά της, με στοιχεία που χαρακτήριζαν την νοοτροπία των τελευταίων γενεών.

Στοιχεία που υπήρχαν και ήρθαν για να αποτυπωθούν πλέον στην καθημερινότητα μας, με διάφορες μορφές και πάντα πάνω στην φτώχεια και στην μιζέρια που υπάρχει πια στο εσωτερικό της κάθε τοπικής κοινωνίας. Δύο περιστατικά λοιπόν ήρθαν στα υπόψη του patrasevents.gr που αξίζει να τα αναφέρουμε, ένα στον Πύργο και ένα στην Πάτρα.

Στον Πύργο, σε κεντρική πλατεία της πόλης, ένας άνθρωπος που ήταν σε αναπηρικό καροτσάκι, ζητούσε για αρκετή ώρα από περαστικούς και διερχομένους να τον βοηθήσουν γιατί η μία από τις ρόδες του αμαξίδιουύ του είχε φύγει και δεν μπορούσε να κινηθεί.

Κανείς δεν τον βοηθούσε όμως, οι περισσότεροι τον πέρναγαν για ζητιάνο ή απλά αδιαφορούσαν.

Στην Πάτρα και συγκεκριμένα στη συνοικία των Ζαρουχλείκων, ένας άνδρας, αργά την νύχτα μπουσουλούσε στην μέση του δρόμου.

Ο άνθρωπος, προφανώς μεθυσμένος και σε άσχημη κατάσταση, προσπαθούσε να φτάσει στο πεζοδρόμιο για αρκετή ώρα. Τα πόδια του, όμως λυγούσαν, καιδεν ήταν σε θέση να σταθεί όρθιος.

Πάνω από 20 αυτοκίνητα πέρασαν από το σημείο και προσπερνούσαν με ελιγμούς για να μην τον πατήσουν. Κανένα όμως από αυτά δεν σταμάτησε. Αδιαφορία; Φοβήθηκαν; Ο άνθρωπος φαινόταν ότι είχε ανάγκη από βοήθεια.

Μόνο ένας από αυτούς κάλεσε σε βοήθεια το ΕΚΑΒ που ήρθε τελικά για να μαζέψει τον άγνωστο άνδρα. Κρίμα. Και όμως αυτοί οι άνθρωποι θα μπορούσαν να ήταν δικοί μας. Είναι άνθρωποι που σε κάθε περίπτωση έχουν ανάγκη από αγάπη, ενδιαφέρον και φροντίδα.

(Η φωτογραφία είναι από το facebook και έχει να κάνει με το δεύτερο περιστατικό)

Πηγή: patrasevents.gr