Την δημοπράτηση του πρώτου τμήματος του έργου Πάτρα – Πύργος, που αποτελεί – στο σύνολό του – αίτημα ετών από τους τοπικούς φορείς της Ηλείας και που εδώ και χρόνια παρέμενε ένα ανολοκλήρωτο έργο, ανακοίνωσε από την πόλη του Πύργου, την οποία επισκέφθηκε χθες το απόγευμα, ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Γιώργο Δέδδε. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε από τον υπουργό, χθες έγινε η πρώτη δημοπράτηση και στη συνέχεια κάθε μήνα (ανά τριάντα με σαράντα ημέρες) θα δημοπρατείται από ένα κομμάτι του έργου Πάτρα – Πύργος μέχρι την ολοκλήρωση των οκτώ εργολαβιών που εντάσσονται στο συνολικό έργο.

Δηλαδή, ο υπουργός, ανακοίνωσε από την πόλη του Πύργου, ότι μέχρι τον Ιούνιο του 2016 θα έχουν δημοπρατηθεί όλα τα τμήματα του έργου Πάτρα – Πύργος, ενώ η Ολυμπία Οδός θα έχει ολοκληρωθεί στο σύνολό της μέχρι τον Μάρτιο του 2017 και αντίστοιχα τον Αύγουστο του ίδιου έτους θα έχει γίνει και η ολοκλήρωση του έργου του Μορέα. Η δημοπράτηση του πρώτου τμήματος του έργου Πάτρα – Πύργος, που αφορά τον οδικό άξονα Πύργος – Δουνέικα, όπως αναφέρει το patrisnews, είναι μια θετική εξέλιξη για τον Νομό Ηλείας, που εδώ και χρόνια ανέμενε την υλοποίησή του, κάτι για το οποίο ο κ. Σπίρτζης χθες έδωσε απαντήσεις, τόσο για τα σχέδια του χρονοδιαγράμματος όσο και για τον γενικότερο σχεδιασμό για το σύνολο των δημοπρασιών του συγκεκριμένου έργου. Πιο συγκεκριμένα το φυσικό αντικείμενο του έργου προβλέπει κλειστό αυτοκινητοδρομο δύο λωρίδων ανά κατεύθυνση μήκους 8 χιλιομέτρων και όλα τα συνοδά έργα ενώ ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 67, 2 εκατ. ευρώ.

Ο υπουργός Υποδομών, Χρ. Σπίρτζης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Γ. Δέδδες, συμμετείχαν σε μια πολύωρη σύσκεψη που έγινε χθες το απόγευμα στο συνεδριακό κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και στην οποία συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Νομού Ηλείας, ενημερώνοντας για την πορεία του έργου ενώ παράλληλα οι φορείς από την πλευρά τους ζήτησαν από τον υπουργό, πλήρη ενημέρωση για τον συνολικό σχεδιασμό που έχει η Κυβέρνηση για το έργο.

Επίσης στην σύσκεψη αναφέρθηκαν και ζητήματα όπως ο Σιδηρόδρομος, ένα έργο που είναι στα μετέπειτα σχέδια της Κυβέρνησης, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Σπίρτζης, αλλά και έργα που αφορούν την περαιτέρω αναβάθμιση του Λιμανιού του Κατακόλου, ώστε να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο η τουριστική κίνηση…