Μία ξεχωριστή, καινοτόμα και διαφορετική από κάθε άλλη χρονιά τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού υπόσχονται οι υπεύθυνοι του Καρναβαλικού Οργανισμού για το Σάββατο, στις 16 Ιανουαρίου.

Μία έναρξη με μοναδική ηχητική και ακουστική απόχρωση που θα συνδυαστεί με ένα ξεχωριστό μουσικό – χορευτικό θέαμα, με θεατρικές προδιαγραφές, με την υπογραφή του αναγνωρισμένου performer και μουσικού, Νίκου Τουλιάτου που έχει την γενική επιμέλεια.

Πρόκειται για έναν μοναδικό καλλιτέχνη που εκτός από την πλούσια καριέρα που έχει κάνει στην χώρα και στο εξωτερικό, έχει δείξει ότι δημιουργεί θαύματα πάνω στην σκηνή, φτιάχνοντας ήχους και μουσικές από όλα τα μέρη της γης, συνδυάζοντας τες μεταξύ τους, προσφέροντας, έτσι, ένα ταξίδι στον χώρο των ακουσμάτων, της εικόνας και γενικότερα του θεάματος. 

Άλλωστε, το όνομά του έχει συνδεθεί με την τζαζ, τον αυτοσχεδιασμό και τη χρήση αναπάντεχων αντικειμένων ως κρουστά όργανα και για αυτό έχει επονομαστεί ως «πατριάρχης» των κρουστών στην χώρα μας.

Σύμφωνα με τα όσα έχει μάθει το patrasevents.gr το κύριο μέρος της τελετής έναρξης θα είναι μία θεατρο-μουσικο-χορευτική παράσταση στην οποία θα συμμετάσχουν συνολικά 35 επαγγελματίες μουσικοί και καλλιτέχνες και 75 μαθητές μουσικών σχολών και ωδείων.

Κυρίαρχο ρόλο στην παράσταση που θα ανέβει στην σκηνή της πλατείας Γεωργίου θα έχει ο ήχος και ειδικότερα τα κρουστά. Στην παράσταση θα συμμετέχουν πέντε μουσικά σχήματα από την Αθήνα, εκ των οποίων τρία συγκροτήματα κρουστών, με το μοναδικό – ξεχωριστό συγκρότημα «Ηχόδραση» του Νίκου Τουλιάτου να έχει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο, σε επίπεδο μουσικής και ήχου.

Ξεχωριστό ρόλο θα έχει και ο βραζιλιάνικος ήχος στην τελετή έναρξης του Πατρινού καρναβαλιού, καθώς το ένα από τα τρία αυτά συγκροτήματα θα είναι με βραζιλιάνικα κρουστά, το Blancoswingera, δίνοντας έτσι έναν διαφορετικό ρυθμό και μία γεύση από λάτιν και σάμπα στην όλη εκδήλωση.

Παράλληλα, θα συμμετέχουν συνολικά οχτώ σολίστ, έχοντας ο καθένας το δικό του ύφος στην μουσική, ενώ σε ότι έχει να κάνει με το τραγούδι, την φωνή τους στην παράσταση θα δώσουν η Μαρουτσέλα Γασπαράτου, η Φανή Τσαϊλάκη, η Μάρθα Μορελέων, η Σοφία Ανδριανού και η Κατερίνα Γκουρέντζη.

Από πλευράς χορού τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει η Πατρινή πρώην αθλήτρια Ρυθμικής Γυμναστικής και μέλος της Εθνικής ομάδας, Αλίκη Μπουλτασάκη που με τις κινήσεις της θα δώσει σώμα και ύπαρξη στις νότες και στους ήχους που θα κυριαρχούν το βράδυ της τελετής έναρξης.

Πρόκειται για μία μουσική, χορευτική και θεατρική πανδαισία που αναμένεται να μείνει αξέχαστη στους Πατρινούς καρναβαλιστές, αλλά και στο πλήθος κόσμου που θα σπεύσει στην πλατεία Γεωργίου για να παρακολουθήσει από κοντά την τελετή, παίρνοντας το έναυσμα για το πάρτι που θα ακολουθήσει στη συνέχεια σε όλη την πόλη.

Μοναδικό ερωτηματικό για την τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού,παραμένει, σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Καρναβαλικού Οργανισμού, ηύπαρξη ή όχι βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων. «Είναι ένα θέμα που παραμένει ανοικτό και ακόμα δεν είναι τίποτα σίγουρο πάνω σε αυτό» τονίζει σχετικά μιλώντας στο patrasevents.gr ο υπεύθυνος του Καρναβαλικού Οργανισμού, Νίκος Χρυσοβιτσάνος. 

Όπως και να έχει με πυροτεχνήματα ή όχι το ηχομουσικόχορευτικό θέαμα της παράστασης που θα παρακολουθήσουμε στην πλατεία Γεωργίου, κατά την διάρκεια της τελετής έναρξης θα είναι μοναδικό.

Διαβάστε ακόμη:

Πηγή:patrasevents