Συνάντηση δημοτικών παρατάξεων – Στο τραπέζι τα ζητήματα της Πάτρας

Συνάντηση δημοτικών παρατάξεων – Στο τραπέζι τα ζητήματα της Πάτρας

Σε συνάντηση προχώρησαν προχθές Τετάρτη βράδυ, αντιπροσωπείες της “ΡΑΠ – Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη” και “Τώρα για την Πάτρα” εκφράζοντας την κοινή τους αγωνία για την προώθηση των μεγάλων ζητημάτων της Πάτρας.

Οι δύο αντιπροσωπείες σε ένα ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, συζήτησαν τα μεγάλα ζητήματα της Πάτρας που χρονίζουν και επιτακτικά  ζητούν λύση. Προβλήματα για τα οποία η παρούσα δημοτική αρχή είτε αδιαφορεί, επιλέγοντας να ασχολείται με τα μικρά και εύκολα είτε προτείνει με “αγωνιστικό” οίστρο λύσεις εκτός πραγματικότητας. Κοινή διαπίστωση ήταν ότι η δημοτική παράταξη ΚΚΕ στερείται έμπνευσης, είναι απόλυτα προσηλωμένη στην εξυπηρέτηση αποκλειστικά των κομματικών επιλογών του Περισσού και δεν συμβάλει σε αυτά που ουσιαστικά ο δήμος έχει ανάγκη. Αυτός κομματικός εναγκαλισμός δεν αντιπαλεύει την ανεργία και φτώχεια αλλά οδηγεί την πόλη σε οικονομικό μαρασμό και απομόνωση.

Συμφώνησαν ότι η τακτική της σημερινής Δημοτικής Αρχής δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την επίλυση αυτών των θεμάτων και απαιτείται πλέον δυναμική και συστηματική ανάδειξή τους καταθέτοντας στους πολίτες σχεδιασμούς και λύσεις που είναι και ρεαλιστικοί και ταυτόχρονα θα αναδείξουν την Πάτρα ως τρίτη πόλη – μητρόπολη στη χώρα. Λύσεις που στόχο θα έχουν να οδηγήσουν την πόλη σε ανάπτυξη, που θα ηγηθεί της περιφέρειας και θα ενταχθεί ισότιμα στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Δεν μπορεί η πόλη να συνεχίσει να πορεύεται με όραμα να είναι ο πολιορκητικός κριός των πολιτικών επιλογών του Περισσού.

Η συζήτηση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μόνη διέξοδος από το αδιέξοδο που έχει οδηγήσει την πόλη η σημερινή Δημοτική Αρχή είναι η πολιτική του διαλόγου και της συνεργασίας  παρατάξεων της αντιπολίτευσης  για την προώθηση αυτών των ζητημάτων και την κατάθεση οραματικών προτάσεων για την πόλη και τους πολίτες. Προτάσεις που δυναμικά θα ανατρέψουν τη σημερινή κατάσταση. Θέσεις που θα σεβαστούν την αυτοδιοικητική μνήμη της πόλης αλλά θα διδαχθούν και από τα λάθη. Απόψεις που θα πρέπει να τεθούν για συζήτηση στους πολίτες για να συμφωνηθούν και λειτουργήσουν ως κοινοί στόχοι διεκδίκησης και αγώνα.

Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν.

Σχόλια:

more recommended stories