ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ: Δάκρυσαν για τον… πατέρα! Διεκδικούσε να βλέπει το παιδί που έχει να δει… δύο χρόνια

ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ: Δάκρυσαν για τον… πατέρα! Διεκδικούσε να βλέπει το παιδί που έχει να δει… δύο χρόνια

Όλη η δικαστική αίθουσα συγκλονίστηκε από το δράμα και τους λυγμούς ενός πατέρα ο οποίος παρότι έχει αναγνωρίσει το παιδί του, τελικά δεν έχει δικαίωμα να το βλέπει, παρά μόνον εάν το επιθυμήσει – κάποτε – η πρώην σύντροφός του! Ο άνδρας, μπορεί να μην έπεισε την έδρα, όμως συγκίνησε το ακροατήριο και ξέσπασε στο άκουσμα της δικαστικής απόφασης. Ήταν όμως χαρακτηριστικό ότι δεκάδες διάδικοι έσπευσαν έξω από την δικαστική αίθουσα για να του εκφράσουν τη συμπαράστασή τους και να τον παρηγορήσουν.

Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πατρών πριν από λίγες ημέρες και αφορούσε στην προσφυγή της πρώην συντρόφου και μητέρας του παιδιού που είχε αποκτήσει με τον εν λόγω άνδρα ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος Κέρκυρας.
Από τότε που το ζευγάρι τεκνοποίησε, ο άνδρας ανέλαβε τις ευθύνες του και αναγνώρισε το παιδί του όταν γεννήθηκε. Πολύ γρήγορα, όμως, άρχισαν οι προστριβές μεταξύ του ζευγαριού. Και από τότε ξεκίνησαν και οι δικαστικές διαμάχες.

Στην δίκη που έγινε, ο πατέρας κατηγορείτο για ασυνέπεια ως προς τις οικονομικές του υποχρεώσεις, της διατροφής δηλαδή, αλλά και για το γεγονός ότι δεν ερχόταν από την Κέρκυρα για να δει το παιδί. Ο ίδιος όμως απάντησε με το ότι εργάζεται σκληρά και είναι αδύνατο να φύγει από το νησί, τεκμηριώνοντας παράλληλα τις κατά καιρούς εκκλήσεις του να παίρνει το παιδί κατά διαστήματα μαζί του στο νησί. Εκκλήσεις που όμως συναντούσαν την άρνηση της μάνας.

Ο ίδιος έκλαψε όταν υποστήριξε πως έχει πάνω από δύο χρόνια να συναναστραφεί με το παιδί του και κυριολεκτικά «λύγισε» στην κατάθεσή του, προκαλώντας συγκίνηση στο ακροατήριο. Παρ’ όλα αυτά, η απόφαση του δικαστηρίου δεν ήταν υπέρ του, καθώς δεν του αναγνώρισε το δικαίωμα να πάρει μαζί του τον γιο του και μόνο εάν η μάνα το επιτρέπει θα μπορεί να έρχεται στην Πάτρα για να το βλέπει για λίγη ώρα… Ένα ολόκληρο ταξίδι δηλαδή, για μισή ώρα επαφής με το παιδί του, σε μια πλατεία ή σε κάποιο καφέ…

Και παρελθόν με καταδίκες…

Ο πατέρας βγήκε από τη δικαστική αίθουσα ξεσπώντας σε λυγμούς. Δεν ήταν η πρώτη φορά που αισθανόταν αδικημένος στην υπόθεση. Είχε καταδικαστεί και στο πρόσφατο παρελθόν για μη έγκαιρη καταβολή της διατροφής.

Έπρεπε να έχει βάλει τα χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό σε συγκεκριμένη ημερομηνία και εκείνος ναι μεν έβαλε, αλλά έκανε εξόφληση τρεις μέρες μετά το προκαθορισμένο. Μεσολάβησε όμως μήνυση της πρώην συντρόφου. Και παρ’ ότι στο πρώτο δικαστήριο αποδείχθηκε πως τελικά είχαν μπει όλα τα χρήματα με καθυστέρηση τριών ημερών, ο ίδιος κρίθηκε ένοχος!

dete.gr

Σχόλια:

more recommended stories