Μόνο για πρόστιμα δεν είμαστε. Πληρώνουμε που πληρώνουμε τόσα χρήματα για βενζίνες, ΚΤΕΟ και άδειες αυτά είναι το κερασάκι στην τούρτα.

Το ενδεχόμενο προστίμων από μπλόκα που στήνει η τροχαία σε διάφορους δρόμους της Πάτρας έτσι θα «έδεναν» το όλο… γλυκό. Γιατί όλοι μας λίγο έως πολύ έχουμε ένα μικρό πρόβλημα με την τροχαία, έχοντας κάνει κατά καιρούς κάποια μικρή ή μεγάλη μορφή παράβασης.

Έχουμε πιει για παράδειγμα ένα ποτηράκι παραπάνω (λάθος) ή δεν φοράμε (εγκληματικό λάθος) πάντα το κράνος μας. Ας δούμε λοιπόν τα κυριότερα σημεία στην Πάτρα που στήνουν μπλόκα οι άνδρες της Τροχαίας, έτσι ώστε να είμαστε προσεκτικοί και να μπορέσουμε να αποφύγουμε τα πρόστιμα.

Ένα από τα «κλασικά» μπλόκα είναι αυτό της Ακτής Δυμαίων στο ύψος της Πειραϊκής Πατραϊκής. Είναι, σε μία από τις βασικές εξόδους – εισόδους της Πάτρας, όπου ορισμένοι αναπτύσσουν ταχύτητες.

Στο συγκεκριμένο σημείο μπορεί να βρει κανείς άνδρες της Τροχαίας όλο το 24ώρο. Ένα ακόμα κλασικό μπλόκο αυτή τη φορά στο κέντρο της πόλης είναι στην πλατεία Πίνδου, στο δεξιό ρεύμα της Γούναρη. Άνδρες της Τροχαίας στήνονται κυρίως από τις 12 το βράδυ και μετά εκεί.

Ακόμα πιο κλασικό μπλόκο που θέλουν να αποφεύγουν κάθε φορά αυτοί πουέχουν πιεί ένα ποτηράκι παραπάνω είναι αυτό της Όθωνος Αμαλίας, κοντά στην Τριών Συμμάχων, όπου εκεί σταματούν από τα μεσάνυχτα και μετά για αλκοτέστ.

Συχνά μπλόκα γίνονται τις νυχτερινές ώρες στην Κανακάρη και Γούναρη ή λίγο πιο πάνω στο ύψος της Καραϊσκάκη, μπροστά από το Γ’ Αστυνομικό Τμήμα της Γούναρη, ενώ προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι οδηγοί που περνούν λίγο πιο πέρα από την πλατεία Βουδ, στους Πέντε δρόμους.

Τις πρωινές ή τις απογευματινές ώρες ένα κλασικό μπλόκο που συναντάμε είναι στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, στο ύψος του ηλιακού ρολογιού, ενώ ένα από τα πιο συχνά σημεία που βρίσκει κανείς άνδρες της τροχαίας να σε περιμένουν είναι στο τέρμα της οδού Καλαβρύτων, κοντά στον Άγιο Αθανάσιο, λίγο προτού μπεις στην Γούναρη.

Για αυτούς που συχνάζουν και οδηγούν έξω από το κέντρο της Πάτρας,προσοχή χρειάζεται ο δρόμος μπροστά από την πλατεία Παπανδρέου, στην περιοχή του Ψαροφαίου, ενώ στην περιοχή των Ζαρουχλείκων καλό θα ήτανόσοι δεν είναι εντελώς «νόμιμοι» να αποφεύγουν να περνούν από του Ψάχου.

Ο καλύτερος τρόπος όμως για να μην έχει κανείς πρόβλημα με τα μπλόκα της τροχαίας είναι να μην κάνει παραβιάσεις και να τηρεί τους κανόνες του ΚΟΚ.
Όμως επειδή αυτό δεν γίνεται πάντα γράψτε και εσείς σε ποια άλλα σημεία της Πάτρας γίνονται μπλόκα, έτσι ώστε αν εμείς έχουμε ξεχάσει κάποιο, τουλάχιστον να προλάβετε να… σώσετε αναγνώστες και συμπολίτες από τα «τσουχτερά» πρόστιμα. 

patrasevents.gr