Πολιτισμός- Μία σπουδαία πρωτοβουλία αλληλεγγύης από 8 καφέ της Πάτρας

Οκτώ καφέ- χώροι εστίασης της Πάτρας κάνουν την αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια πραγματικότητα με την γενναιοδωρία τους και υποστηρίζουν εμπράκτως το ΣΟΨΥ Πάτρας – Σύλλογο Οικογενειών για την ψυχική υγεία Πάτρας. Μέρος των εισπράξεων τους, την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, θα διατεθεί για το νέο κτίριο του Συλλόγου.

Οι Πατρινές επιχειρήσεις που συμβάλλουν στην πρωτοβουλία είναι οι εξής:

ΜAKINA, Πατρέως 83

Memories, Παντανάσσης 34

PEDONALE, Ρήγα Φεραίου 93- 95

ΠΟΠ ΧΟΡΝ, Κολοκοτρώνη 65

Ροκφόρ, Τριών Ναύαρχων 60

Στο Μικρό Καφέ, Καποδιστρίου 37

Συνδετήρας, Αλ. Υψηλάντου 146

Yiaπi, Ρήγα Φεραίου 34, πάροδος Δρακόπουλου 8.

Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του «Δεκεμβρίου αγάπης, αλληλεγγύης και στήριξης στις “Γέφυρες Ζωής”» που περιλαμβάνει κι άλλα σημαντικά event και δράσεις.

Πιο συγκεκριμένα το Disco Room, το θέατρο Λιθογραφείον, η ομάδα γυναικών «Δια χειρός Μαμάς», το Επιμελητήριο Αχαΐας, το Στέκι του Πατέρα, η θεατρική ομάδα του ΤΕΙ Πάτρας «Κομπάρσοι», ο καραγκιοζοπαίχτης Χρήστος Καλπουζάνης, το ΜAKINA, το Memories, το Μικρό Καφέ, το PEDONALE, το ΠΟΠ ΧΟΡΝ, το Ροκφόρ, ο Συνδετήρας και το Yiaπi αποδεικνύουν την ευαισθησία τους και ενισχύουν με μια σειρά δράσεων τη διαμόρφωση του νέου κτιρίου του Συλλόγου για την Ψυχική Υγεία- ΣΟΨΥ Πάτρας που θα στεγάσει τον Κοινωνικό- Κοινοτικό Σταθμό Ψυχικής Υγείας «Γέφυρες Ζωής».

Σε όλες τις παρακάτω δράσεις θα παρευρίσκεται το επιστημονικό προσωπικό, τα μέλη και οι εθελοντές του ΣΟΨΥ Πάτρας και θα ενημερώνουν για τη νέα υπηρεσία «Γέφυρες Ζωής».

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: PARTY ΣΤΟ DISCO ROOM

Την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, ένα μεγάλο party για καλό σκοπό στο Disco Room (Αγίου Ανδρέου 88 και Πατρέως) με τους εκρηκτικούς TRASHFORMERS. Μέρος των εσόδων από το party θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών του νέου κτιρίου του Κοινωνικού- Κοινοτικού Σταθμού Ψυχικής Υγείας «Γέφυρες Ζωής» του ΣΟΨΥ Πάτρας. Ώρα έναρξης: 11.00 μ.μ.

ΤΡΙΤΗ 15 ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ BAZAAR AΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ «ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΜΑΜΑΣ» ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΧΑΙΑΣ

Η ομάδα γυναικών «ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΜΑΜΑΣ», διοργανώνει χριστουγεννιάτικο παζάρι χειροποίητων προϊόντων με σκοπό την υποστήριξη του έργου του Συλλόγου για την Ψυχική Υγεία-ΣΟΨΥ Πάτρας. Στο Bazaar, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Μιχαλακοπούλου 58 (Ρήγα Φεραίου) θα υπάρχουν: χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια, υφασμάτινες κούκλες και παιδικά παιχνίδια, κοσμήματα, πρωτοχρονιάτικα γούρια, τσάντες, κασκόλ, σκουφιά, διακοσμητικά κεριά, σπιτικές μαρμελάδες και λικέρ, χειροποίητα σαπούνια και κεραλοιφές και πολλά άλλα για να στολίσετε το σπίτι σας και να χαρίσετε στους αγαπημένους σας. Ώρες λειτουργίας Bazaar: 09.00 π.μ.- 21.00 μ.μ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΛΕΝΤΑΜΕ ΣΤΟ “ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ”

Ένα μεγάλο γλέντι για τα μέλη και τους φίλους του ΣΟΨΥ Πάτρας με ζωντανή μουσική, χορό και καλό φαγητό στο «Στέκι του Πατέρα» (Παπαδιαμαντοπούλου 8). Ώρα έναρξης: 20.00 μ.μ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΟΥ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΛΠΟΥΖΑΝΗ

Ο ταλαντούχος Πατρινός καραγκιοζοπαίχτης, Χρήστος Καλπουζάνης θ’ ανεβάσει παράσταση θεάτρου σκιών, ενώ τα μέλη της θεατρικής ομάδας του ΤΕΙ Πάτρας «Κομπάρσοι» θα αφηγηθούν χριστουγεννιάτικα παραμύθια γεμάτα συγκίνηση και αγάπη στο χώρο του ΣΟΨΥ Πάτρας (Σίσινη 6). Ώρα έναρξης: 18.00 μ.μ.

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΠΟΥ ΕΛΑΜΨΕ ΤΟ ΑΣΤΡΟ» ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΙΘΟΓΡΑΦΕΙΟΝ

Μια ενδιαφέρουσα θεατρική δουλειά για την πιο γνωστή Γέννηση όλων των εποχών: «Τη νύχτα που έλαμψε το άστρο» σε κείμενο του Κωνσταντίνου Κυριακόπουλου, σκηνοθεσία Μαίρης Σιδηρά και μουσική Γιώργου Δίπλα, ανεβαίνει στο Θέατρο Λιθογραφείον (Μαιζώνος 172β). Μέρος των εσόδων της παράστασης που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Δεκεμβρίου θα διατεθεί στο ΣΟΨΥ Πάτρας. Ώρα παράστασης: 18.00 μ.μ.

Αναλυτική ενημέρωση για όλες τις εκδηλώσεις και στο https://www.facebook.com/SopsyPatras/

Η δράση «Δεκέμβριος αγάπης, αλληλεγγύης και στήριξης στις “Γέφυρες Ζωής”» του ΣΟΨΥ Πάτρας είναι ανοιχτή. Σε περίπτωση που κάποιος φορέας/ ομάδα/ επιχείρηση επιθυμεί να ενισχύσει το έργο του Συλλόγου, μπορεί να επικοινωνήσει με τα γραφεία του Συλλόγου από τις 9.00 π.μ. μέχρι τις 21.00 μ.μ στα τηλ. 2610621273, 6977452647.

Μη μένεις με το πρόβλημα, έλα μαζί μας!

Καλούμε την κοινότητα να στηρίξει το έργο του ΣΟΨΥ Πάτρας με κάθε τρόπο.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Αριθμός Λογαριασμού: 6129-010140-778

IBAN: GR14 0171 1290 0061 2901 0140 778

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Αριθμός Λογαριασμού: 226/296226-83

IBAN: GR35 0110 2260 0000 2262 9622 683

ALPHA BANK

Αριθμός Λογαριασμού: 633002002000046

IBAN: GR50 0140 6330 6330 0200 2000 046

Σύλλογος για την Ψυχική Υγεία- ΣΟΨΥ Πάτρας

Τι είναι ο Κοινωνικός- Κοινοτικός Σταθμός Ψυχικής Υγείας «Γέφυρες Ζωής» του Συλλόγου για την Ψυχική Υγεία –ΣΟΨΥ Πάτρας;

O ΣΟΨΥ Πάτρας στην προσπάθειά του να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες για παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας της κοινότητας καθώς και τις ανάγκες των χρόνιων ψυχικά πασχόντων και των οικογενειών τους, δημιούργησε μια νέα Ολοήμερη Δομή Ψυχικής Υγείας, η οποία ονομάζεται Κοινωνικός- Κοινοτικός Σταθμός Ψυχικής Υγείας «Γέφυρες Ζωής». Επικοινωνώντας στα τηλέφωνα του Συλλόγου 2610 621273 και 6977452647, οι κοινωνικοί λειτουργοί, οι ψυχολόγοι, ο ψυχίατρος και η παιδοψυχίατρος είναι στη διάθεσή σας άμεσα και δωρεάν.

Στόχοι της υπηρεσίας είναι:

• Η υλοποίηση προγραμμάτων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ψυχική νόσο με σκοπό την άρση του στίγματος, των προκαταλήψεων και των διακρίσεων που αντιμετωπίζουν οι ψυχικά πάσχοντες.

• Η παροχή συμβουλευτικής- ψυχολογικής υποστήριξης σε ατομικό επίπεδο σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας καθώς και στις οικογένειές τους.

• Η παροχή υπηρεσιών αξιολόγησης, διάγνωσης και θεραπευτικών οδηγιών σε εφήβους και ενήλικες που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας από ψυχίατρο και παιδοψυχίατρο.

• Η υλοποίηση προγραμμάτων ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο για χρόνιους ψυχικά πάσχοντες.

Η ψυχική νόσος αλλάζει τη ζωή, δεν την καταστρέφει.

Ο Σύλλογος για την Ψυχική Υγεία Πάτρας (ΣΟ.Ψ.Υ. ΠΑΤΡΑΣ) εδρεύει στην οδό Σισσίνη 6, στην Πάτρα.

Σχόλια:

more recommended stories