“Πολεμικοί” σχηματισμοί στον Πατραϊκό από Νατοϊκά πλοία – Δείτε ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

“Πολεμικοί” σχηματισμοί στον Πατραϊκό από Νατοϊκά πλοία – Δείτε ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Τουλάχιστον 10 πολεμικά πλοία κινούνται από χθες στον Πατραϊκό, ενώ αρκετά έχουν δέσει στο λιμάνι της Πάτρας. Αρκετοί ήταν αυτοί που έκαναν σενάρια στο μυαλό τους, ενώ κάποιοι συσχέτιζαν την παρουσία των πλοίων με την ένταση στις σχέσεις Τουρκίας Ρωσίας, το τελευταίο διάστημα. Αυτό που συμβαίνει ωστόσο είναι απολύτως ειρηνικό και προγραμματισμένο. Πρόκειται για την ετήσια άσκηση “ΑΡΙΑΔΝΗ”.

Το thebest επικοινώνησε με τους αρμόδιους και έμαθε περισσότερα στοιχεία για την άσκηση. Στον Πατραϊκό κινούνται αυτή την ώρα, ένα τουρκικο ναρκοθηρευτικό, ένα Ισπανικό πλοίο, ένα Γαλλικό, ένα Γερμανικό, και το κεντρικό αντιτορπιλικό με Τούρκο διοικητή, όπου επιβλέπει και οργανώνει την άσκηση.

Συνεχίζονται οι συνεκπαιδεύσεις και κοινές ασκήσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με μονάδες του ΝΑΤΟ, η συμμετοχή τους σε μάχιμους ΝΑΤΟικούς σχηματισμούς.Το ΓΕΝ έχει ανακοινώσει ότι τον Νοέμβριο διεξάγεται στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου και Πατραϊκού η πολυεθνική άσκηση ναρκοπολέμου «ΑΡΙΑΔΝΗ 2015», που διοργανώνεται από το Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) σε ετήσια βάση.

Πηγή: thebest.gr
Σχόλια:

more recommended stories