Ποιός είναι ο φετινός Τελάλης του Καρναβαλιού που θα ξεσηκώσει την Πάτρα – “Είναι ρίσκο για μένα αλλά πιστεύω πως θα τα καταφέρω”

Την πρώτη χαρμόσυνη νότα της έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2016 που θα γίνει με το απαραίτητο τελετουργικό τελικά αυτό το Σάββατο 23 Ιανουαρίου, θα την δώσει ο Τελάλης, ο οποίος μαζί με το μουσικό καρναβαλικό άρμα θα πρωτοδιαβούν τους δρόμους της Πάτρας, μετά τις 10.30 το πρωί της Πέμπτης 21 Ιανουαρίου 2016.

Η πορεία του άρματος του Τελάλη θα ξεκινήσει από τον χώρο του καρναβαλικού συνεργείου του Δήμου Πατρέων στο Πετρωτό για να κατηφορίσει στη συνέχεια προς το Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», την Δημητρίου Γούναρη, την Γερμανού, κ.α.

Χρέη Τελάλη αναλαμβάνει φέτος ο 37χρονος επαγγελματίας ηθοποιός Δημήτρης Χουρδούμης, ο οποίος είναι Πατρινός και αυτήν την περίοδο παίζειστην παιδική παράσταση «Ντίλης ο μεγαλοπρεπής» στο Αντίμετρο(στην οδό Φαβιέρου και Αγίου Διονυσίου).

Το thebest.gr επικοινώνησε με τον φετινό Τελάλη της Πατρινής αποκριάς, ο οποίος όπως μας είπε, πράγματι πρόκειται για έναν πολύ απαιτητικό ρόλο μιας και ο τελάλης είναι η καρδιά του καρναβαλιού και ο εμψυχωτής του κόσμου και αποστολή του είναι να δώσει κέφι και χαρά. «Είναι ρίσκο για μένα αλλά πιστεύω πως θα τα καταφέρω, δεν θέλω να απογοητεύσω κι αυτούς που μου έκαναν την πρόταση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Χουρδούμης, ο οποίος από μικρός του άρεσαν τα καλλιτεχνικά κι έτσι αποφάσισε να ασχοληθεί με το θέατρο και τον χορό.

Όπως μας αποκάλυψε ο κ. Χουρδούμης, η σχετική πρόταση για να υποδυθεί τον Τελάλη της Πατρινής αποκριάς τού έγινε μέσα από τον Δήμο Πατρέων αφότου τον είχαν δει σε δύο παραστάσεις του Ερασιτεχνικού Σχήματος Πάτρας «Ρεφενέ» όπου έπαιζε την περασμένη περίοδο, το «Οδυσσέα Γύρισε σπίτι» σε σκηνοθεσία των Γιάννη Γεωργακάκη και Μαρίζας Γεωργαλά όπου ενσάρκωσε τον Λύσανδρο και το «Black out comedy».

Ο Δημήτρης Χουρδούμης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια θεάτρου από επαγγελματίες του χώρου όπως ο Φάνης Δίπλας και η Μαριμίλλη Ασημακοπούλου. Ακόμα έχει κάνει σεμινάρια αρχαίου δράματος με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Περικλή Βασιλόπουλο ενώ έχει κάνει μαθήματα και σεμινάρια και στο «Αντίμετρο». Έχει συνεργαστεί πολλές φορές με την χορογράφο και σκηνοθέτιδα Μαριμίλλη Ασημακοπούλου και την ομάδα της Χορογαία. Το 2009-2010 έπαιξε στην παιδική παράσταση «Δύο Μαγικά παραμύθια» του Όσκαρ Ουάιλντ στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας σε σκηνοθεσία της Μ. Ασημακοπούλου. «Με κυνηγάει κατά κάποιο τρόπο το παιδικό θέατρο», μας είπε γελώντας.

Το Πατρινό καρναβάλι το αγαπά από μικρός. Όπως μας είπε παλιότερα επί αντιδημαρχίας πολιτισμού του Δημήτρη Πεφάνη, έβγαινε με τα άρματα και ομάδες υπό τον τίτλο «τα φεγγάρια κάνουν βόλτα» όπου φορώντας στολές που παρέπεμπαν σε ντόμινο Μπουρμπουλιού γυρνούσαν τις γειτονιές της Πάτρας μεταφέροντας το αποκριάτικο κέφι ενώ έβγαιναν και στην μεγάλη παρέλαση της τελευταίας Κυριακής.

Όσο για τα δύο τελευταία χρόνια όπως μας είπε ο Δημήτρης Χουρδούμης, είχε επιλέξει να βγαίνει στο καρναβάλι συμμετέχοντας σε γκρουπ συλλόγου κατά του καρκίνου, όπου τα χρήματα της στολής ουσιαστικά αποτελούσαν μία συνδρομή στο σημαντικό έργο του συλλόγου.

Ακόμα ο Δημήτρης Χουρδούμης όπως τόνισε στο thebest.gr, φρόντισε να επικοινωνήσει και να συμβουλευτεί παλιότερους Τελάληδες όπως τον Γιώργο Λογαρά, ερασιτέχνη ηθοποιό, ο οποίος είναι αλήθεια πως είχε ταυτιστεί με τον ρόλο και την αποστολή του «κήρυκα» της Πατρινής αποκριάς. «Ο Γιώργος Λογαράς είναι φίλος και τον συμβουλεύτηκα. Αυτό που μου είπε, είναι να είμαι ο εαυτός μου και να έχω στο μυαλό μου, να δώσω χαρά και ζωντάνια στον κόσμο, κάτι που λείπει από τη ζωή μας τα τελευταία χρόνια», ανέφερε στο thebest.gr ο κ. Χουρδούμης.

Η πρόταση του έγινε μόλις στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, ωστόσο ακολούθησε η απόφαση της αναβολής της τελετής έναρξης του καρναβαλιού γι’ αυτό τελικά το Σάββατο, οπότε είχε λίγο περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστεί.

Το άγχος δεν λείπει (έχει και παραστάσεις με τον «Ντίλη τον μεγαλοπρεπή» το σαββατοκύριακο αλλά θα δει πως θα τα βολέψει όπως λέει) ωστόσο σκοπός του είναι ακριβώς να βγει στους δρόμους της Πάτρας και να χαρίσει κέφι και χαρά στον κόσμο, απ’ όπου θα περνά. Η Τόνια Κοκκοβίκα από το καρναβαλικό γραφείο του Δήμου Πατρέων που έχει την ευθύνη του Τελάλη, έδωσε την διαδρομή του τελάλη στον Δημήτρη Χουρδούμη, το βασικό κείμενο που θα αναγγέλλει «φωναχτά» που ως γνωστό ξεκινά με την ιαχή«Ακούσατε ακούσατε», του έσφιξε το χέρι και του είπε απλά «έχω ακούσει τα καλύτερα για σένα, στο αφήνω πάνω σου».

Από την Πέμπτη 21/1 ο Τελάλης – Δημήτρης Χουρδούμης θα ξεχυθεί στους δρόμους της Πάτρας, στις 10.30 το πρωί και στις 18.00 το απόγευμα μεταφέροντας το αισιόδοξο μήνυμα κεφιού της αποκριάς στον κόσμο.

Για το υπόλοιπο πρόγραμμα και υποχρεώσεις του ως Τελάλης ο Δημήτρης Χουρδούμης δεν έχει ενημερωθεί ακόμα. Το σίγουρο είναι πως θα είναι «προπομπός» στις παρελάσεις του τελευταίου σαββατοκύριακου του καρναβαλιού, στις 12 και 13 Μαρτίου 2016.

«Θα είμαι στην αρχή της παρέλασης για να εμψυχώνω και ανεβάζω τη διάθεση του κόσμου προκειμένου να παρακολουθήσει μετά την πομπή των αρμάτων και των πληρωμάτων», μας είπε τέλος ο Δημήτρης Χουρδούμης, ο οποίος αξίζει να προσθέσουμε πως έχει παίξει σε κοντά 25 θεατρικές παραστάσεις, έχει συμμετάσχει σε σήριαλ στην τηλεόραση και σε βίντεο κλιπ ενώ ακόμα είναι δάσκαλος χορού στο εκπολιτιστικό σύλλογο εργατικών Κατοικιών Παραλίας και δάσκαλος μοντέρνων χορών στο δημοτικό σχολείο Καλλιθέας.

Eπιμέλεια κειμένου – ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Πηγή: thebest.gr
Σχόλια:

more recommended stories