«Πετάει» ο τουρισμός στην Αχαΐα- Θετικά τα μηνύματα μέσω Αράξου- Ποιοι προτιμούν την περιοχή μας

Εξαιρετικά είναι τα πρώτα μηνύματα στην Αχαΐα κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου καθώς όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι ένα από τα καλύτερα των τελευταίων ετών. Πέρα από το γεγονός ότι το σύνολο σχεδόν των ξενοδοχείων της Δυτικής Αχαΐας είναι κλεισμένα στο 100% των κλινών τους για τους μήνες Ιούλιο κι Αύγουστο, οι αφίξεις αεροδρόμιο του Αράξου δείχνουν ότι οι ξένοι επισκέπτες στο Νομό θα είναι αρκετά περισσότεροι σε σύγκριση με πέρυσι.

Αυτά τα θετικά μηνύματα έλαβε και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστας Καρπέτας κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο αεροδρόμιο της Αχαΐας και την συνάντηση που είχε με τον Αερολιμενάρχη Γιώργο Γκουβίτσα. Όπως επισημαίνει ο κ. Καρπέτα μιλώντας στο thebest.gr πραγματικά τα αρχικά μηνύματα στις αφίξεις τουριστών στην περιοχή μας είναι πολύ θετικά. «Υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία κι ελπίδα ότι η θερινή σεζόν θα κυλήσει καλά για την Αχαΐα.

Οι αφίξεις στον Άραξο ξεκίνησαν από τον Απρίλιο, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, και όλα δείχνουν ότι, γενικά για την χώρα και ειδικότερα για εμάς εδώ, θα υπάρξει αύξηση αφίξεων. Ήδη το πρώτο πεντάμηνο η χώρα έχει μια αύξηση της τάξης του 8%. Βέβαια πάντα στο τέλος κάνεις λογαριασμό, αλλά τα μηνύματα είναι θετικά», σημειώνει ο κ. Καρπέτας. Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις οι αφίξεις και οι αναχωρήσεις από το αεροδρόμιο του Αράξου μπορεί να ξεπεράσουν ακόμα και τους 170.000 τουρίστες.

«Πρωταθλητές» στον όγκο των επισκεπτών αναμένεται να είναι οι Γερμανοί με το Ανόβερο, το Ντίσελντορφ, το Μόναχο και την Φρανκφούρτη να είναι οι πόλεις, οι κάτοικοι των οποίων προτιμούν περισσότερο την Αχαΐα. Πάντως στο αεροδρόμιο του Αράξουν έχουν προγραμματιστεί πτήσεις και από άλλες χώρες όπως το Βέλγιο, τη Ρουμανία, την Γαλλία, την Πολωνία, Αγγλία, την Ουκρανία και φυσικά την Ρωσία η οποία τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί εκ των βασικών «αιμοδοτών» του τουρισμού στην Ελλάδα.

«Από την πλευρά μας, ως Περιφέρεια, συνεχίζουμε την προσπάθεια προβολής της περιοχής μας στο εξωτερικό. Τελευταία έχουμε επικεντρώσει στην ψηφιακή ενημέρωση μέσω των social media και άλλων διαύλων επικοινωνίας των πιθανών επισκεπτών μας. Η προβολή θέλει επιμονή κι επιμονή και τ’ αποτελέσματα θα έρθουν», σχολιάζει ο κ. Καρπέτα.

thebest.gr

Σχόλια:

more recommended stories