ΠΑΤΡΑ: Φόνος για ένα χάπι και 10 ευρώ – Συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τα μαχαιρώματα στο ΠΓΝΠ

ΠΑΤΡΑ: Φόνος για ένα χάπι και 10 ευρώ – Συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τα μαχαιρώματα στο ΠΓΝΠ

Συγκλονιστικές είναι οι λεπτομέρειες της αιματηρής συμπλοκής που σημειώθηκε, χθες το πρωί, μεταξύ δύο τοξικομανών, στον χώρο στάθμευσης οχημάτων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών και είχε ως αποτέλεσμα ο ένας εκ των δύο να χάσει τη ζωή του, από μαχαιριά στη θωρακική χώρα.

Δράστης του φονικού είναι ένας 64χρονος και θύμα ένας 32χρονος. Και οι δύο τους, μόλις είχαν αποχωρήσει από τη Μονάδα Χορήγησης Υποκατάστατου Βουπρενορφίνης του ΟΚΑΝΑ, η οποία εδρεύει σε κτίριο του νοσοκομείου. Βρέθηκαν στον χώρο στάθμευσης οχημάτων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» και σύμφωνα με όσα επικαλείται ο 64χρονος δράστης, διαπληκτίστηκαν για οικονομικές διαφορές, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα στην καρδιά με μαχαίρι.

Μάλιστα, η αιματηρή συμπλοκή των δύο τοξικομανών έγινε μπροστά στα μάτια του πατέρα του θύματος, ο οποίος κατά πληροφορίες είναι και αυτός χρήστης ουσιών. Το θύμα διακομίστηκε άμεσα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, όμως ήταν ήδη αργά, αφού είχε καταλήξει. Λίγη ώρα αργότερα, ο δράστης συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ του Τμήματος Αμεσης Δράσης Πατρών, που περιπολούσαν στην περιοχή, ενώ κατέσχεσαν και το μαχαίρι που χρησιμοποίησε.

Κατά πληροφορίες, ο 64χρονος είναι γνωστός στην Αστυνομία. Επικαλέστηκε ως αιτία της συμπλοκής κάποια οφειλή μικροποσού που είχε απέναντί του το θύμα. Ο δράστης ισχυρίζεται ότι είχε δώσει στον 32χρονο δέκα ευρώ την προηγούμενη ημέρα, τα οποία απαίτησε να του επιστραφούν. Στο περιστατικό φέρονται να ήταν αυτόπτες μάρτυρες και άλλοι χρήστες που απευθύνονται στο ίδιο κέντρο για να προμηθευτούν το υποκατάστατο βουπρενορφίνη. Οπως είπαν, ο δράστης μαχαίρωσε το θύμα στην καρδιά και έστριψε το μαχαίρι. Ανέφεραν και αυτοί ότι ο 64χρονος μαχαίρωσε το θύμα για δέκα ευρώ.Παράλληλα, τόνισαν ότι το κέντρο του ΟΚΑΝΑ θα έπρεπε να έχει ψυχολόγους και όχι μόνο κοινωνικούς λειτουργούς, για να υποστηρίζουν τους χρήστες.

Εναντίον του 64χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ανθρωποκτονίας και παράβαση του νόμου περί όπλων και θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών. Την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

Εφημ. Πελοπόννησος

Σχόλια:

more recommended stories