Από τις 3 Οκτώβρη και μετά τίθεται σε πλήρη εφαρμογή το νέο κυκλοφοριακό καθεστώς με την ελεγχόμενη στάθμευση στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας.

Μέχρι σήμερα το μέτρο που έχει ορίσει ο Δήμος Πατρέων για την ανακούφιση της δρόμων της πόλης από το κυκλοφοριακό και το φαινόμενο της παράνομης στάθμευσης, εφαρμοζόταν πιλοτικά.

Πλέον, οι υπάλληλοι του Δήμου είναι στο στάδιο του «τσεκ» των ηλεκτρονικών συστημάτων, για το αν δηλαδή λειτουργούν σωστά τα tablets των δημοτικών υπαλλήλων του τμήματος ελέγχου κοινόχρηστων χώρων και για το αν είναι συνδεδεμένα με τον κεντρικό υπολογιστή.

Στον Δήμο δεν θέλουν να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα με την λειτουργία του συστήματος, όταν αυτό ξεκινήσει να εφαρμόζεται κανονικά και για τον λόγο αυτό ψάχνουν και την παραμικρή λεπτομέρεια.

Πάντως, τις μέρες που το πρόγραμμα λειτουργεί πιλοτικά, έχουν κοπεί γύρω στις 1.000 «δοκιμαστικές» κλήσεις, ενώ κοινή διαπίστωση είναι ότι οι Πατρινοί δεν έχουν ανταποκριθεί μέχρι στιγμής, αφού πολλοί από αυτούς δεν γνωρίζουν καν για το νέο σύστημα.

Ο ρόλος των δημοτικών πάρκινγκ

Άλλωστε, λίγος είναι και ο κόσμος που έχει πάει να προμηθευτεί τα λεγόμενα «ξυστά» στάθμευσης. Όπως λένε όμως στην Μαιζώνος μέσα στο επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης προς τον κόσμο για την λειτουργία του συστήματος.

Τέλος, μεγάλο βάρος δίνει η δημοτική αρχή στην ανακούφιση του κέντρου της Πάτρας από το κυκλοφοριακό πρόβλημα, στα τρία δημοτικά πάρκινγκ μέσα στην λιμενική ζώνη τα οποία σε συνδυασμό με την ανάπτυξη των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς θα δώσουν λύσεις.

Στο σχέδιο του Δήμου είναι να υπάρξουν ειδικά μίνι buss που θα κινούνται εντός της λιμενικής ζώνης και θα μεταφέρουν τον κόσμο που θα έχει σταθμεύσει το αυτοκίνητο του στα πάρκινγκ,  στο κέντρο της Πάτρας.

patrasevents.gr