ΠΑΤΡΑ: Το εσωτερικό του κατεδαφιστέου παλαιού λιμεναρχείου συγκλονίζει!

Παραδομένο στην τύχη του μετά την εγκατάλειψή του εξαιτίας των φθορών που υπέστη στο σεισμό του 2008, το κτίριο που παλιότερα στέγαζε τις υπηρεσίες του Κεντρικού Λιμεναρχέιου Πατρών “χάσκει” στην οδό Γούναρη της Πάτρας. Σπασμένα τζάμια, πεσμένοι σοβάδες και κάποιες φορές η μπουγάδα ορισμένων – λίγων – μεταναστών, είναι αυτά που είναι ορατά απο την εξωτερική πλευρά του κτιρίου που είχε κριθεί κατεδαφιστέο αλλά παραμένει… εκεί.

Οι συγκλονιστικές εικόνες που κατέγραψε με τη κάμερά του ο συμπολίτης Ανδρέας Αποσκίτης, διαχειριστής της σελίδας του facebook “Πάτρα, αυτά που δεν λέγονται” από το εσωτερικό του κτιρίου ξεπερνούν κάθε φαντασία…

Πρόκειται κυριολεκτικά για μια υγειονομική … βόμβα στη καρδιά της παραλιακής ζώνης της Πάτρας. Οι βρωμιές, οι ακαθαρσίες και γενικότερα η κατάσταση που επικρατεί στους ορόφους του κτιρίου δεν μπορούν να περιγραφούν με λέξεις.

Τα όσα κατέγραψε με κίνδυνο για την υγεία του , κυριολεκτικά, ο κύριος Αποσκίτης, μαρτυρούν την ανάγκη ο χώρος να καθαριστεί άμεσα και να ληφθούν επιτέλους οριστικές αποφάσεις για την τύχη του κτιρίου, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο του παραλιακού μετώπου την οριστική παράδοση του οποίου διεκδικούν με ζέση οι τοπικοί φορείς .

thebest.gr
Σχόλια:

more recommended stories