Κι όμως, τελειώνει η υπόθεση του θαλάσσιου μετώπου.

Μπορεί να ανέβασε τους τόνους ο δήμαρχος, με κορύφωση την απειλή της Κυριακής ότι θα καταφύγει σε κινητοποιήσεις αν δεν πάρει πειστικές απαντήσεις μέσα από γεγονότα, αλλά η κυβερνητική πλευρά βεβαιώνει ότι «είναι θέμα ημερών» η ολοκλήρωση της παραχώρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που κομίζουν οι Αχαιοί κυβερνητικοί βουλευτές, με βάση αυτά τουλάχιστον που είναι σε θέση να γνωρίζουν, η υφυπουργός Κατερίνα Παπανάτσιου έχει «δέσει» την παραχώρηση. Κατά τις ίδιες πηγές θα πρέπει να περιμένουμε εξελίξεις πριν διακόψει η Βουλή, άρα μέσα στο πρώτο 15ήμερο του Ιουλίου.

Η υφυπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα “Πελοπόννησος”, έχει προωθήσει λύση με τροπολογία που θα συμπεριληφθεί σε νομοσχέδιο. Η λύση αυτή, κατά τις εγγυήσεις που δίνονται, ενσωματώνει τις τοπικές απαιτήσεις με απαντήσεις και χειρισμούς σε επιθυμητή κατεύθυνση.

Ήδη αυτό έχει συμβεί με την περίπτωση του κολυμβητηρίου του ΝΟΠ που βρέθηκε πολεοδομικά- ιδιοκτησιακά ξεκρέμαστο μετά την άρση της δικαιοδοσίας του ΟΛΠΑ επί του παλιού λιμενικού μετώπου, και άρα απειλείτο να βρεθεί χωροταξικά ακάλυπτο ή να υπαχθεί στο Υπερταμείο, κάτι που θα αποτελέσει βαρίδι για τον Όμιλο και τον Ναυταθλητισμό.

Σε επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης, δεν είναι γνωστό εάν η κ. Παπανάτσιου προτίθεται να απαντήσει με δημόσιο διάβημα στον δήμαρχο και στην ανοιχτή του επιστολή. Ο Κ. Πελετίδης διαμαρτύρεται ότι η διοίκηση δεν σέβεται την προσωρινή πράξη παραχώρησης και κυνηγάει το Δήμο στην παραλιακή ζώνη, με γραφειοκρατικές παρεμβάσεις, κλήση σε απολογία και άλλα πειθαρχικά.