ΠΑΤΡΑ: Στην αναμονή για δωρεάν μαστογραφία

Οι κινητές ιατρικές μονάδες πια δεν έχουν μόνο χαρακτήρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, καθώς η συμβολή τους στον καιρό της κρίσης αποδεικνύεται ουσιαστικός. Η δωρεάν εξέταση καλύπτει πολλά κενά και την αδυναμία που έχουν πολίτες να εξεταστούν. Η εικόνα αποτυπώνεται και στην περίπτωση των δύο κινητών μονάδων που βρίσκονται στην πλατεία Γεωργίου και αφορά στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Η μία κινητή μονάδα είναι του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “Άλμα Ζωής” και η δεύτερη της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Το Άλμα Ζωής πραγματοποιεί δωρεάν κλινικό έλεγχο και η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, δωρεάν μαστογραφίες.

Όπως είπε η Πρόεδρος του Συλλόγου Άλμα Ζωής, Λιολιώ Κολυπέρα στο thebest.gr μέχρι το βράδυ της Παρασκευής είχαν εξεταστεί στην κινητή μονάδα περίπου 200 γυναίκες και εξ αυτών περίπου 40 ,μέσα στο διήμερο, παραπέμφθηκαν για δωρεάν μαστογραφία, που έχει εξασφαλίσει ο Σύλλογος από διαγνωστικά κέντρα της πόλης.

Η κινητή μονάδα του Άλματος Ζωής θα βρίσκεται μέχρι σήμερα το μεσημέρι στις 2 στην πλατεία, ενώ στη 1 το μεσημέρι εθελόντριες και όχι μόνο θα σχηματίσουν τη συμβολική αλυσίδα ζωής.

Επίσης, στη μονάδα της Αντικαρκινικής Εταιρείας  έχουν κλείσει 200  ραντεβού. Γίνονται 50 μαστογραφίες την ημέρα και υπάρχει και λίστα αναμονής. Η μονάδα θα βρίσκεται στην πλατεία μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής.

thebest

Σχόλια:

more recommended stories