Σε αυτή τη πόλη δεν σεβόμαστε τους διπλανούς μας, δεν σεβόμαστε τους συμπολίτες μας και το κυριότερο δεν σεβόμαστε τα άτομα με κινητικά προβλήματα.

Είμαστε μία πόλη αφιλόξενη ως προς τα ΑμεΑ, όχι μόνο σε επίπεδο υποδομών, αλλά κυρίως από πλευράς νοοτροπίας. Γιατί ακόμα και όταν κάποιοι από εμάς δημιουργούμε τις υποδομές αυτές, κάποιοι άλλοι – επίσης από εμάς- φροντίζουν να τις καταστρέψουν επειδή δεν τους βολεύουν.

Θέλετε μια ακόμα απόδειξη πάνω σε αυτό; Θυμάστε τις ράμπες, με τα κολονάκια και τις κίτρινες γραμμές, που είχαν βάλει στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων καταστηματάρχες εστίασης της περιοχής μετά από πρωτοβουλία του Γεράσιμου Φεσσιάν;

Τότε…

Πάτρα - Είμαστε μια πόλη αφιλόξενη για ΑμεΑ και το αποδεικνύουμε κάθε φορά! (pics)

Δεν υπάρχουν πια. Διαβάστε τη ανάρτηση του Γεράσιμου Φεσσιάν και θα καταλάβετε τι εννοούμε: «Συμβουλεύτηκα το αρχείο μου. Ήταν 26 Ιανουαρίου που ορισμένοι αποφασίσαμε να εργαστούμε εθελοντικά για να αλλάξει μια μικρή αλλά δυσάρεστη καθημερινότητα της πόλη μας.

Οι εικονιζόμενοι (σσ εξώφυλλο) κάναμε ένα μικρό βήμα. Φαίνεται πως αυτό ενόχλησε πολύ κόσμο. Τους ενόχλησε τόσο πολύ που σχεδόν πέντε μήνες μετά, δεν έχουν αφήσει «μπουλόνι». Τα συμπεράσματα δικά σας…».

Τώρα…

Πάτρα - Είμαστε μια πόλη αφιλόξενη για ΑμεΑ και το αποδεικνύουμε κάθε φορά! (pics)
patrasevents