Categories: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΤΡΑ: Προστατευτική ξύλινη επένδυση τοποθετήθηκε στην Ρ. Φεραίου και Αγ. Νικολάου – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

ΠΑΤΡΑ: Προστατευτική ξύλινη επένδυση τοποθετήθηκε στην Ρ. Φεραίου και Αγ. Νικολάου – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Είναι καιρό τώρα οι διαμαρτυρίες τόσο από επιχειρήσεις εστίασης που βρίσκονται παραπλεύρως και αντίκρυ του συγκεκριμένου σημείου όσο και από απλούς διερχόμενους πολίτες για το κατάντημα του χώρου, ενός εκ των πιο κεντρικών της πόλης της Πάτρας, στην συμβολή των πεζόδρομων της Αγίου Νικόλαου και της Ρήγα Φεραίου στο κτίριο όπου στεγαζόταν το παλαιό ξενοδοχείο «Ελλάς».

(Oι φωτογραφίες είναι του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου), το πρωί της Τρίτης 29 Μαρτίου 2016 συνεργείο τεχνικό, με πρωτοβουλία του Δήμου Πατρέων και του Συλλόγου καταστηματαρχών εστίασης και αναψυχής Νομού Αχαΐας, πήγε στο σημείο και τοποθέτησε στις δύο εξωτερικές πλευρές, στο ισόγειο, επί της Αγ. Νικολάου και επί της Ρήγα Φεραίου, ειδική ξύλινη επένδυση (φύλλα χάρμποτ).

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας και αρχιτεκτονικού έργου Χρήστος Κορδάς, ανέλαβαν την συγκεκριμένη πρωτοβουλία λόγω των διαμαρτυριών κάποιων εκ των γύρω επιχειρήσεων.

Όπως εξήγησε πολλές φορές κατά το παρελθόν όποτε οι υπηρεσίες του Δήμου παρεμβαίνουν και καθαρίζουν το σημείο και το πλένουν με πιεστικό, λίγο μετά το ξαναβρίσκουν γεμάτο σκουπίδια και με καφάσια με άδεια μπουκάλια μπύρας, εννοώντας πως χρησιμοποιούν το χώρο αυθαίρετα κάποιοι που τους βολεύει να παραμένει έτσι χάλια. Χαρακτηριστικό δε είναι πως μέχρι πολύ πρόσφατα στο σημείο υπήρχε μόνο ένα κοτετσόσυρμα για προστατευτικό, από το οποίο έχει απομείνει πλέον μόνο ένα μικρό μέρος.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου δεν γνωρίζουν ποιος είναι ο ιδιοκτήτης ενώ την ίδια ώρα δεν μπορούν να παρέμβουν περαιτέρω μιας και το κτίριο που έχει επισκευαστεί σ’ ένα βαθμό, δεν είναι ετοιμόρροπο. Πάντως η εξωτερική εικόνα στο ισόγειο με τα φύλλα χάρμποτ που τοποθετήθηκαν, κάπως βελτιώθηκε μιας και μέχρι πρόσφατα ήταν εντελώς ακαλαίσθητη.

Επίσης όπως είπε ο κ. Κορδάς αναμένεται εξωτερικά στο ισόγειο να μπουν και κάποια μεγάλα banner που θα καλύψουν την επιφάνεια, τα οποία θα διαφημίζουν την έκθεση Westia που ετοιμάζει για τις 9 Απριλίου 2016, ο Σύλλογος Εστίασης και Αναψυχής.

*Τέλος ο κ. Κορδάς απευθύνει έκκληση στους πολίτες να διατηρούν όσο το δυνατόν το σημείο αυτό καθαρό. Αναφέρθηκε και στο θέμα κάποιων συμπολιτών όπως στο Ρίο που καθαρίζουν τα δέντρα και τα χωράφια τους και βγάζουν σωρηδόν στους κάδους και όχι μόνο τα κλαδιά και χόρτα, ωστόσο υποχρέωση και αρμοδιότητα του Δήμου είναι μόνο τα αστικά απορρίμματα.

Πηγή: thebest.gr
Σχόλια:
patrasnews.com

Leave a Comment
Share
Published by
patrasnews.com

Recent Posts

Πάφος – Απόλλων Λεμεσού (LiveScore)

Πάφος - Απόλλων Λεμεσού (LiveScore)

1 month ago

Πορεία φοιτητών στην Πάτρα κατά των ιδιωτικών Πανεπιστημίων

Κινητοποιήση πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί στην Πάτρα, σύμφωνα με το Φοιτητής…

4 months ago

Πάτρα: 33 χρόνια από την άγρια δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα

Συγκέντρωση στο σχολικό συγκρότημα της πλατείας Βουδ, Συμπληρώνονται σήμερα 9 Ιανουαρίου, 33 χρόνια από την…

4 months ago

ΣΟΚ: Νεκρός ηλικιωμένος! Έπεσε στο αναμμένο τζάκι και κάηκε!

Η κλήση στο τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου για καπνούς σε σπίτι στις Νερατζιές Αιγιαλείας, αποκάλυψε…

4 months ago

Πάτρα: Απειλούσε νεαρή μέσω facebook

Πάτρα: Ο 29χρονος δράστης παρά τις μηνύσεις που έχει δεχθεί από την γυναίκα, δεν έχει…

4 months ago

Καραμπόλα πέντε αυτοκινήτων στην Πάτρα / ΕΙΚΟΝΕΣ

Έντονη κυκλοφοριακή κίνηση στο σημείο Καραμπόλα με 5 αυτοκίνητα σημειώθηκε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα…

4 months ago