Είναι γνωστό ότι η παράνομη στάθμευση, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εντοπίζεται κυρίως στους πεζόδρομους της Πάτρας.

Ειδικότερα τις ώρες της κυκλοφοριακής αιχμής σε όλους τους πεζόδρομους γίνεται χαμός, με αυτοκίνητα και μηχανάκια να διέρχονται κατά μήκος, στην Ρήγα Φεραίου, στην Ηφαίστου και στην Τριών Ναυάρχων.  

Στις εισόδους των πεζόδρομων αυτών η κατάσταση δεν αλλάζει, είναι παρόμοια,με τα οχήματα να τις έχουν αποκλείσει, με αποτέλεσμα οι πεζοί ή ακόμα περισσότερο τα άτομα με κινητικά προβλήματα ή ακόμα και οι γυναίκεςπου έχουν μαζί το μικρό παιδί τους με το καροτσάκι να μην μπορούν να περάσουν από εκεί.

Ο… πρωταθλητής πεζόδρομος της αναρχίας που χαρακτηρίζει στο θέμα του κυκλοφοριακού και της παράνομης στάθμευσης, την Πάτρα, είναι σίγουρα αυτός της Κανάρη. Κατά μήκος του υπάρχουν δεκάδες οχήματα που έχουν σταθμεύσει, ενώ φυσικά αρκετά μηχανάκια, αυτοκίνητα, ή ακόμα και φορτηγά τον διασχίζουν, κορνάροντας μάλιστα και στους πεζούς να κάνουν άκρη.

Η φωτογραφία που μας έστειλε αναγνώστης του patrasevents.grαποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο την παράνοια που χαρακτηρίζει την Κανάρη, με την τροχαία, τους φορείς και τους πεζούς που αντιδρούν κάθε φορά, να μην μπορούν να βγάλουν άκρη, καθώς το φαινόμενο επαναλαμβάνεται.

patrasevents.gr