ΠΑΤΡΑ: Με ξεχωριστές συναυλίες ξεκινά το μουσικό καλοκαίρι

ΠΑΤΡΑ: Με ξεχωριστές συναυλίες ξεκινά το μουσικό καλοκαίρι

Με ξεχωριστές συναυλίες ξεκινά το μουσικό καλοκαίρι στην Πάτρα. Από το Μάιο ήδη αρκετοί καλλιτέχνες θα βρεθούν στην Αχαϊκή πρωτεύουσα ερμηνεύοντας τις επιτυχίες τους.

Η αρχή γίνεται την Παρασκευή 4 Μαΐου, στις 22:30 στο Royal. Η Γεωργία Νταγάκη παίρνει στις αποσκευές της τα τραγούδια και τη λύρα της και ταξιδεύει στην Πάτρα για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια και επίσης για πρώτη φορά σε αποκλειστικά δική της συναυλία.

Η ερμηνεύτρια και εξαιρετική μουσικός από την Κρήτη, η οποία μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να γοητεύσει το κοινό (και στο εξωτερικό αφού κυκλοφόρησε τα τραγούδια της σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες) θα παρουσιάσει τη νέα της μουσική της παράσταση.

Oι πόρτες ανοίγουν στις 21.30, Προπώληση: 10 ευρώ, Στην είσοδο: 13 ευρώ

Στις 6 Μαΐου οι  City of the Sun θα εμφανιστούν στον πολυχώρο Ghetto στις 8:30 το βράδυ.

Οι City of the Sun κατάγονται από τη Νέα Υόρκη και αποτελούν ένα ορχηστρικό τρίο που περίτεχνα προσμειγνύει μουσικά είδη σε ένα αμάλγαμα indie, rock, flamenco και post-rock ηχοχρωμάτων, συντελώντας σε ένα πρωτόγνωρα πολυσυλλεκτικό world-music αποτέλεσμα.

Σχηματισμένοι το 2011 από τον κιθαρίστα John Pita, οι City of the Sun αποτελούνται επίσης από τον Avi Snow (κιθάρα) και τον Zach Para (κρουστά). Έχοντας αναπτυχθεί μουσικά και καλλιτεχνικά ως μουσικοί δρόμου στην γενέτειρά τους, Νέα Υόρκη, έλαβαν για πρώτη φορά αναγνώριση και προσοχή από ένα μεγαλύτερο κοινό, παίζοντας σε ένα TED conference του 2013.

Στις 19 Μαΐου η Μαίρη Λίντα έρχεται στην Πάτρα για μία εμφάνιση στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο Πατρών.

Οι Vodka Juniors με το νέο δίσκο φωτιά “Warrior Anthems” ξεκινάνε την Ευρωπαΐκή τους περιοδεία από την Πάτρα στις 26/5 στον πολυχώρο Ghetto. Το “Warrior Anthems” έχει ήδη αποσπάσει φοβερές κριτικές από τον κόσμο ενώ η μετενσάρκωση του στις πρώτες μεγάλες συναυλίες παρουσίασης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο και Λάρισα, σημαδεύτηκε από sold outs, επικές βραδιές και ξέφρενα live για τα οποία η μπάντα είχε ήδη αποκτήσει μοναδική φήμη. Το “Warrior Anthems” show επισφραγίζει όλα αυτά και δίνει το έναυσμα για την νέα εποχή.

Ο Ιούνιος ξεκινά δυναμικά με τη Μαρίζα Ρίζου τη Δευτέρα 4 Ιουνίου να εμφανίζεται στο Θεατράκι της Μαρίνας. Η ταλαντούχα και πάντα χαμογελαστή και κεφάτη ερμηνεύτρια, θα βρεθεί την Πάτρα για μία εμφάνιση στην πλέον ειδυλλιακή τοποθεσία της πόλης, που σε συνδυασμό με τον μικρό αριθμό θεατών που θα μπορέσουν να παρευρεθούν λόγω της μικρής χωρητικότητας του θεάτρου κάνουν τη συναυλία ιδιαίτερα ελκυστική.

Στις 11 Ιουνίου φτάνουν στην Πάτρα (Εργοστάσιο Τέχνης,22:00) οι Θανάσης Παπακωνσταντίνου και Σωκράτης Μάλαμας.

Ο νέος δίσκος του Θανάση με ερμηνευτή τον Σωκράτη, που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο, στάθηκε αφορμή για να αποφασίσουν, σαν έτοιμοι από καιρό, τη σύμπραξη για το φετινό συναυλιακό καλοκαίρι. Ο Θανάσης έχει να εμφανιστεί στη σκηνή κοντά στα δύο χρόνια, τον δε Σωκράτη, όσο και να τον ακούς, δεν χορταίνεις το απαράμιλλο χαλκιδικιώτικο ντουέντε.

Λίγες ημέρες αργότερα οι ΠΥΞ ΛΑΞ έρχονται, για να κάνουν το μέλλον μια μεγάλη γιορτή!

Είναι γεγονός, οι Πυξ Λαξ επιστρέφουν για να γιορτάσουν 30 απίστευτα χρόνια από την ίδρυσή τους και θα εμφανιστούν στην Πάτρα στις 16 Ιουνίου στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.

Εκτός από τους Φίλιππο Πλιάτσικα και Μπάμπη Στόκα, η μπάντα θα απαρτίζεται από μουσικούς που βρέθηκαν από την αρχή δίπλα στο συγκρότημα: τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο (ηλεκτρική κιθάρα), τη Δήμητρα Καραμπεροπούλου (ακορντεόν), τον Γιώργο Γιαννόπουλο (τύμπανα) και τον Νίκο Γιαννάτο (μπάσο).

Έναρξη: 21:30, Πόρτες ανοίγουν: 19:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: ARENA: 12€,Κερκίδες: 15€

Οι ζωντανοί θρύλοι της alternative σκηνής και κάποτε υποψήφιοι για Grammy Tiger Lillies, παρουσιάζουν μια παράσταση με τα καλύτερα (η μάλλον …αθλιότερα) τραγούδια της 29χρονης καριέρας τους.

Το cult μουσικό trio από το Λονδίνο επιστρέφει στις 22 Ιουνίου στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας με τη μουσική παράσταση”The Very Worst of the Tiger Lillies”, μια παράσταση αφιερωμένη στα  πιο γνωστά και αγαπημένα κομμάτια τους:  Οι «Νονοί του εναλλακτικού καμπαρέ» ερμηνεύουν τις πιο …αισχρές και βρώμικες μελωδίες τους για την αρρωστημένη απόλαυση παλιών και νέων θαυμαστών. Κακιασμένοι, μουτρωμένοι και μεγαλειώδεις – αν η κόλαση είχε δικό της συγκρότημα, θα ήταν οι Tiger Lillies!!!

Σχόλια:

more recommended stories