ΠΑΤΡΑ: Γιατί παραμένει κλειστό το καφέ στη Μαρίνα, ενώ υπάρχει ενοικιαστής;

Το κατάστημα εστίασης στη Μαρίνα της Πάτρας, συνεχίζει να παραμένει κλειστό, αν και από τον Σεπτέμβριο του 2017 έχει αναδειχθεί ενοικιαστής, μετά από πλειοδοτικό διαγωνισμό που είχε κάνει ο Δήμος Πατρέων. Τι έχει συμβεί, λοιπόν, και σχεδόν ένα χρόνο μετά το κατάστημα- τοπόσημο της μαρίνας, δεν έχει λειτουργήσει;

Όπως έμαθε το thebest, η λειτουργία του μαγαζιού, εξαρτάται από ένα μείζον θέμα της πόλης: Την οριστική παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας, από το Υπουργείο Οικονομικών στο Δήμο Πατρέων.

Το θέμα αυτό, έχει περάσει από «σαράντα κύματα» και ακόμη εκκρεμεί, με συνέπεια να έχει «παγώσει» και η διαδικασία παραχώρησης του καταστήματος από τον Δήμο της Πάτρας στο ενοικιαστή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η σύμβαση μεταξύ των δύο μερών (Δήμου Πατρέων και ενοικιαστή) έχει υπογραφεί, ωστόσο δεν έχει υλοποιηθεί, καθώς ο Δήμος δεν έχει – για την ώρα – το δικαίωμα διοικητικών πράξεων, κάτι που θα το αποκτήσει μόλις του παραχωρηθεί ορίστηκα από την κυβέρνηση, η παραλιακή ζώνη.

Μέχρι τότε, όπως αναφέρουν οι πηγές του thebest.gr, o ιδιώτης δεν καταβάλει ενοίκιο, αφού το κατάστημα δεν λειτουργεί, ενώ ο Δήμος έχει στα χέρια του την εγγυητική επιστολή του ενοικιαστή.

Να σημειωθεί ότι το κατάστημα της Μαρίνας έχει ανεγερθεί με το παλαιό καθεστώς δόμησης και νομιμοποίησης σε παραλιακή ζώνη δηλαδή πριν το 2001, όπως και το μαγαζί στο Θεατράκι και αυτό στο Μόλο της Αγίου Νικολάου. Αντιθέτως τα καταστήματα που βρίσκονται στην Ηρώων Πολυτεχνείου και τα οποία πρέπει να κατεδαφιστούν, έχουν ανεγερθεί με το νέο καθεστώς δόμησης.

thebest.gr

Σχόλια:

more recommended stories