ΠΑΤΡΑ: Αυτή είναι η κούκλα που έδωσε ζωή με τον θάνατό της!

ΠΑΤΡΑ: Αυτή είναι η κούκλα που έδωσε ζωή με τον θάνατό της!

Ζωή με τον θάνατό της έδωσε η 37χρονη πανδώτρια Ζωή Μπεκρή, αισθητικός από τον Πύργο, που άφησε την τελευταία της πνοή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών από εγκεφαλική αιμορραγία, ενώ νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Αμέσως μόλις διαπιστώθηκε ο θάνατός της, έγινε επιχείρηση για την αφαίρεση των οργάνων της, που αναμένεται να δώσουν ζωή σε πέντε συνανθρώπους μας. Μια πράξη γενναιότητας από τους συγγενείς της , που αποφάσισαν να δώσουν τα όργανα της 37χρονης γυναίκας παρά το βαρύ πένθος.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστός ο θάνατός της, η διευθύντρια της ΜΕΘ του ΠΓΝΠ Φωτεινή Φλίγγου, που ήταν και η συντονίστρια του εγχειρήματος, σε συνεργασία με τον χειρουργό Ιωάννη Μαρούλη φρόντισαν για την έγκαιρη αφαίρεση των οργάνων, διαδικασία που ξεκίνησε από τις 11 το πρωί της Κυριακής και ολοκληρώθηκε στις 5 περίπου το απόγευμα. Επίσης, στην αφαίρεση των οργάνων συμμετείχαν ο παθολόγος-εντατικολόγος Διονύσης Λογοθέτης και η αναισθησιολόγος Νέλλη Σίντου.

Στο ΠΓΝΠ έφθασε ομάδα γιατρών από το Αννόβερο για να παραλάβουν τους πνεύμονες της άτυχης γυναίκας, ενώ στο Ιπποκράτειο αναμένεται να παραδοθεί το ήπαρ και στο στο Ωνάσειο η καρδιά. Επίσης τα δύο νεφρά της κοπέλας θα διατεθούν στη λίστα μεταμοσχεύσεων. Συναγερμος επικράτησε για τη μεταφορά των οργάνων με αεροπλάνο που θα αναχωρούσε από το αεροδρόμιο του Αράξου.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του ΠΓΝΠ Χαράλαμπος Μπονάνος δεν παρέλειψε να εκφράσει τη συμπαράστασή του στους συγγενείς της 37χρονης για την γενναία απόφαση που έλαβαν, σώζοντας ουσιαστικά πέντε συνανθρώπους μας. Πρόκειται για σπάνια περίπτωση πανδώτριας, μιας και η γυναίκα παρέδωσε τα περισσότερα από τα όργανά της. Η γενναία απόφαση προακάλεσε κύμα συγκίνησης στο διαδίκτυο, καθώς δεκάδες φίλοι της οικογένειας έσπευσαν να δηλώσουν την οδύνη τους αλλά και τη συμπαράστασή τους στους οικείους της για την απώλειά της.

zoh

dete.gr

Σχόλια:

more recommended stories