ΠΑΤΡΑ: Αναμένει το ΤΑΙΠΕΔ την κοινή πρόταση Δήμου-ΟΛΠΑ για το θαλάσσιο μέτωπο

Σημαντικά συμπεράσματα για το μέλλον της θαλάσσια ζώνης της Πάτρας βγήκαν από την συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας με τους Προέδρους των περιφερειακών Οργανισμών Λιμένων και τους αντίστοιχους Δημάρχους.

Όπως έγινε γνωστό από το ΤΑΙΠΕΔ, στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκαν τα χρόνια προβλήματα που υπάρχουν μεταξύ των δήμων και των Οργανισμών Λιμένων σχετικά με το θέμα των χερσαίων ζωνών των λιμανιών και των διεκδικήσεων των δημοτικών αρχών.

Συμφωνήθηκε η διαδικασία και χρονοδιάγραμμα τριών μηνών για να παρουσιάσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι τις τελικές προτάσεις τους για τη διευθέτηση των ζητημάτων αυτών.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τα λιμάνια του Βόλου, της Ραφήνας, της Ηγουμενίτσας, της Πάτρας, της Αλεξανδρούπολης, του Ηρακλείου, της Ελευσίνας, του Λαυρίου, της Κέρκυρας και της Καβάλας.

Το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 74% του ΟΛΠ ΟΛΠ-2,03% και του ΟΛΘ ΟΛΘ+1,55% (εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών) και το 100% των υπόλοιπων λιμανιών. Το Ελληνικό Δημόσιο βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης του πλέον αρμόδιου τρόπου αξιοποίησης του χαρτοφυλακίου των λιμανιών μέσω της δημιουργίας ομάδων λιμένων που μετέπειτα θα αποκρατικοποιηθούν μέσω μιας σειράς συναλλαγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσον αφορά στην Πάτρα το ΤΑΙΠΕΔ περιμένει, σε διάστημα τριών μηνών την κοινή πρόταση του Δήμου και το ΟΛΠΑ για τον αποχαρακτηρισμό των χερσαίων περιοχών που θα περάσουν στη δικαιοδοσία της πόλης.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Πιτσιόρλας κατέθεσε πρόταση προκειμένου το 2% από τον τζίρο των Λιμανιών να πηγαίνει στους οικείους Δήμου και όχι στο Υπουργείο Οικονομικών όπως συμβαίνει σήμερα.

thebest.gr

Σχόλια:

more recommended stories