Παραιτείται από μεταβατικός πρόεδρος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης – Ζητεί και παραιτήσεις άλλων

Εξελίξεις δρομολογούνται στη Νέα Δημοκρατία μετά τις δηλώσεις του Βαγγέλη Μαϊμαράκη. Ο πρόεδρος σε δηλώσεις του έξω από τα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού το πρωί της Δευτέρας, εξέφρασε την πρόθεσή του να αφήσει τη θέση του μεταβατικού προέδρου της ΝΔ.

Τόνισε χαρακτηριστά ότι δεν είναι «γαντζωμένος» στις καρέκλες και γι’ αυτό θα ζητήσει  να οριστεί μεταβατικός πρόεδρος από σήμερα, «ώστε να προχωρήσουμε στις εσωκομματικές εκλογές».

Ο Βαγγέλης Μειμαράκης είπε ότι θα ζητήσει από τον γ.γ. της ΚΟ  κ. Πλακιωτάκη να αναλάβει προσωρινά.

Στις δηλώσεις του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μεταξύ άλλων είπε ότι η εκκωφαντική σιωπή μου ήταν μήνυμα, θλίψης και συγγνώμης προς τους Νεoδημοκράτες που πληγώσαμε κι ενω θα έπρεπε να βρούμε τον τρόπο που θα προχωρήσουμε μπροστά οι συνάδελφοι βρήκαν το θέμα της τεχνικής βλάβης ως πεδίο αντιπαράθεσης.

“Μεϊμαράκης και γαντζωμένος στην καρέκλα δεν υπάρχει” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης,. Πάντως ο κ. Μεϊμαράκης, ζήτησε να κάνουν το ίδιο τόσο ο κ. Τζιτζικώστας από τη θέση του Περιφερειάρχη, αλλά και οι άλλοι δύο ανθυποψήφιοι από τις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του κόμματος.

“Γνωρίζετε ότι ανέλαβα τα καθήκοντα προέδρου σε μια δύσκολη περίοδο και ειδικά ενόψει εκλογών γνωρίζοντας ότι μπορεί το αποτέλεσμα να μην είναι ευχάριστο. Αμέσως μετά άνοιξα το δρόμο για τις εσωκομματικές εκλογές με πολύ σεβασμό. Δεν έκανα πολλές εμφανίσεις, προσπέρασα ακόμη και χυδαίες προκλήσεις. Κάποιοι δεν κατάλαβαν ότι η εκκωφαντική σιωπή μου ήταν μήνυμα θλίψης και συγγνώμης.

Και ενώ είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι και θα έπρεπε να βρούμε τον δρόμο για να προχωρήσουμε μπροστά οι εκλεκτοί συνάδελφοι βρήκαν το σημείο της τεχνικής βλάβης ως σημείο αντιπαράθεσης ενώ και οι ίδιοι γνώριζαν εξ ολοκλήρου τα πάντα. Φοβάμαι ότι δεν θα καταλάβουν και αυτά που λέω τώρα. Οφείλω αμυνόμενος να εξηγήσω στους νεοδημοκράτες ορισμένα ζητήματα. ‘Ήταν απολύτως τεχνικό το θέμα, δεν έπρεπε να πολιτικοποιηθεί” είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

“Θέλω να ενημερώσω ότι όλοι γνώριζαν τη συγκεκριμένη εταιρία. Βρίσκω πολύ υποκριτικό να δείχνουν ότι δεν γνώριζαν και να ζητούν την παραίτησή μου ενώ δεν έχω καμία ανάμειξη με το τεχνικό ζήτημα. Μάλιστα όλοι συμφώνησαν ότι δεν είναι θέμα προέδρου αλλά θέμα προέδρου της ΚΕΦΕ και του Γενικού Γραμματέα του κόμματος. Βρίσκω πολύ υποκριτικό υπουργοί της κυβέρνησης που έδωσαν στην εταιρεία δουλειές, όπως ο κ. Βορίδης, που απ’ ότι ξέρω την ήξερε την εταιρεία και είχε και δικηγορικές σχέσεις μαζί της, να ζητούν τώρα την παραίτησή μου. Και ο κύριος Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη δικό μου για την εταιρεία. Την ώρα που γίνεται κάτι τεχνικό και το καράβι πάει να βυθιστεί κάποιοι γίνονται πολύ μικροί και κάνουν προσωπικές επιθέσεις. Όλοι είχαν συνεργαστεί με την εταιρεία. Τόσο θράσος να λένε ότι φταίω εγώ; Φταίω ίσως που τους εμπιστεύτηκα”. Όσον αφορά στα πρόσωπα ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι υπάρχουν πρόσωπα εκτός της Μ. Γιαννάκου, όπως οι κύριοι Ι. Βαρβιτσιώτης, Δ. Σιούφας και η κυρία Μπενάκη που μπορούν να αναλάβουν το ρόλο του μεταβατικού προέδρου.

Σχόλια:

more recommended stories