Έναν ηλικιωμένο Πατρινό επαίτη συνέλαβε η Αστυνομία, εξαντλώντας την αυστηρότητα της και κρατώντας τον για μερικές ώρες στα κρατητήρια της Ερμού.

Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο που αποτελεί γνώριμη φιγούρα σε αρκετούς Πατρινούς που περνούν συχνά από το κέντρο της πόλης, καθώς εξαιτίας της φτώχειας που αντιμετωπίζει και της πείνας έχει αναγκαστεί να ζητιανεύει.

Η σύλληψη του, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έγινε σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Πάτρας, στην Μαιζώνος έξω από την Μητρόπολη, όπου και συχνάζει. Ο ηλικιωμένος επαίτης κρατείται στην Ασφάλεια Πατρών, στο κτίριο της Ερμού, μη έχοντας  τα χρήματα για να πληρώσει το ποσό που απαιτείται ως εγγύηση για να αφεθεί ελεύθερος.

Ένα ποσό που δεν ξεπερνάει τα 120 ευρώ. Φίλοι και γνωστοί του ηλικιωμένου άνδρα που έμαθαν για το γεγονός αυτό, έσπευσαν να βοηθήσουν, καταφέρνοντας να συγκεντρώσουν το ποσό, ενώ η είδηση μαθεύτηκε και στα γραφεία του Δήμου στην Μαιζώνος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Δήμαρχος Πατρέων έδωσε αμέσως εντολή στον αντιδήμαρχο Οικονομικών Παναγιώτη Μελά να πάει στα κρατητήρια της Ερμού για να συναντηθεί με τον ηλικιωμένο άνδρα και να ζητήσει από τους αρμόδιους της Ασφάλειας Πατρών να αφεθεί ελεύθερος.

Ο κ. Μελάς πήγε στα κρατητήρια, έχοντας την διάθεση να καταβάλει το ποσό που χρειαζόταν ως εγγύηση, με χρήματα του Δήμου, κάτι που όμως δεν χρειάστηκε καθώς τα είχαν ήδη καταβάλει οι φίλοι του. Μένουν έτσι ορισμένες γραφειοκρατικές διαδικασίες για να αφεθεί ο ηλικιωμένος άνθρωπος ελεύθερος.

Σε κάθε περίπτωση, η δημοτική αρχή της Πάτρας και κύκλοι της Μαιζώνος είναι έντονα δυσαρεστημένοι, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, με την στάση της Αστυνομίας, υποστηρίζοντας ότι εξάντλησε όλη την αυστηρότητα της σε έναν ηλικιωμένο και αδύναμο άνθρωπο.

Πηγή: patrasevents.gr